Обединението между “Продължаваме промяната и “Демократична България /ПП-ДБ/ ще работи

...
Обединението между “Продължаваме промяната и “Демократична България /ПП-ДБ/ ще работи
Коментари Харесай

Александра Стеркова, ПП-ДБ: Ако получим доверието на гражданите, ще предложим правителство с ясна програма и политики

„ Обединението сред “Продължаваме смяната ” и “Демократична България ” /ПП-ДБ/ ще работи извънредно съществено за сформиране на държавно управление. В случай, че получим по-малко от 121 гласа утвърждение, ще предложим държавно управление на малцинството с доста ясна стратегия и дневен ред, с точни задания за решение и съответни периоди за осъществяването им. “

Това съобщи пред „ NOVA “ Александра Стеркова – претендент за депутат на коалиция “ПП-ДБ ” в 14 МИР-Перник с преференция 102.

Депутатът от “Демократична България ” в 46-ото Народно заседание добави, че този, който се опита да смъкна такова държавно управление, след това би трябвало да си поеме отговорността и да изясни за какво още веднъж отиваме на избори .

Според нея България се нуждае от смели и амбициозни хора в Народното събрание , с цел да може за малко време да се реализиран редица значими цели – Шенген, Еврозоната, прекъсване на непрекъснатото повишаване на цените и ограничения против инфлацията. Тя подсети, че обединяването сред двете партии е основано, с цел да позволи проблемите на страната и да сътвори същински реформаторско държавно управление , което да дръпне България напред.

Александра Стеркова разяснява и тематиката с евентуално взаимоотношение с ГЕРБ в бъдещия парламент.

“Те имаха извънредно доста време да си изчистят къщичката, да се освободят от зависимости и корупционни схеми. За страдание не виждаме стъпки в тази посока. Не виждам по какъв начин може да се приказва за правосъдна промяна с хора, глобени по закона „ Магнитски “ “ , съобщи тя.

Стеркова, която има опит като специалист към комисия “Култура ” на Столична община и като консултант по културните политики в кабинета “Петков ”, акцентира, че всички досегашни държавни управления имат голям дълг към културата , а секторът е бил неглижиран прекомерно дълго време.

Според нея последното постоянно държавно управление въпреки всичко е почнало доста значими промени , които не е съумяло да довърши. Сред посочените промени са повишението на заплатите на музейните служащи и на чиновниците в Националния институт за недвижимо културно завещание. Друг значим аспект от работата на Стеркова в Министерството на културата са промените в наредбата за избор на шефове на културни институти. Тя обясни, че сега състезанията се организират извънредно непрозрачно, а концепциите на претендентите и избирането на шефове са със статут “строго секретно ” .

“Това поражда подозрения по какъв начин се избират самите шефове и даже сега имаме свеж образец със протичащото се в Народния спектакъл “Иван Вазов ”. За страдание измененията в наредбата не бяха припознати и продължени от служебното държавно управление ”, сподели още Стеркова.

Според нея са нужни по-високи хонорари , повече образования за повишение на потенциала и намиране на нови експерти във всеки един бранш, с цел да не се обезкървяват културните институти

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР