Обединението маргинали, нарекло себе си Левицата!“, и представители на палатковия

...
Обединението маргинали, нарекло себе си Левицата!“, и представители на палатковия
Коментари Харесай

Мая Манолова пак се развихри, сега иска да спре ограждането на оградения МОЧА


Обединението маргинали, нарекло себе си „ Левицата! “, и представители на палатковия лагер в отбрана на МОЧА внесоха искане в Административния съд в София за прекъсване на осъществяването на заповедта на регионалния шеф за ограждане на паметника. Който в действителност е от дълго време ограден.

Според левицата тази заповед е противозаконна, а ограждането на паметника е безчинство.

Съпредседателят на „ Левицата! “ – вездесъщата Мая Манолова, изясни, че с импортираното искане се упорства за прекъсване на осъществяването по ограждането на Паметника на руската войска, по неговото проучване и подготовката за разглобяване и за „ заличаването “ му. Манолова твърди, че всички дейности са противозаконни, тъй като се опират на заповед на основния проектант на София, в която без надлежни специалисти мнения се твърди, че паметникът е пред спешно положение.

„ Не е ясно по какъв начин е открито това предаварийно положение, не е ясно кои са специалистите, които настояват това, направени ли са експертни мнения и на кого са предоставени. Твърди се, че това е политическа поръчка, която е предоставена на архитектурно бюро, което е близо до партиите, които стоят зад районния кмет на „ Средец “ (Трайчо Трайков от Демократична България, б.р.), съобщи Манолова, която в последно време няма доста други полета за изява.

Собствеността на земята, на която е издигнат монумента, също е противоречива, твърди лявата госпожа:

„ Без да има каквато и да е била документи по построяването на паметника, никакви актове за благосъстоятелност, деактува се от обществена държавна в обществена частна – това са едни самоуправни дейности, превишаване въобще на пълномощията на длъжностни лица. Ще настояваме навреме да получим цялата документи от Столична община и съдът да се произнесе, като преди този момент спре всички противозаконни дейности там “.

Бюрократични хватки, тъжби, претенции, настоявания, процедури и палатки – опитите да бъде спряно махането на окупаторски монумент от центъра на столицата на европейска България могат да продължат до безспир. А мудните, некатегорични и сякаш миролюбиви дейности на виновните за демонтажа управляващи единствено ще подклаждат претенциите на путинофилите и кремълските проксита. Кому е нужно това?

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР