Обединение на борбата. Това се опитва да постигне най-левият от

...
Обединение на борбата. Това се опитва да постигне най-левият от
Коментари Харесай

Призиви за масови протести срещу реформите на Макрон

" Обединение на битката ". Това се пробва да реализира най-левият от всички профсъюзи във Франция, с цел да предотврати огромните промени в обществения бранш и стопанската система, подхванати от президента Еманюел Макрон, написа Българска национална телевизия.

Синдикатът Се Же Те приканва чиновниците от целия обществен бранш да се причислят към стачката в държавните железници, която стартира при започване на април и до момента сковава този тип превоз за 6 дни.

" Обединение на битката " е фразеология, известно от вълненията през 1968 година, когато разнородни митинги се сплотяват против държавното управление. Останалите синдикати обаче, даже тези, които стоят дружно със Се Же Те, зад стачката в държавната железопътна компания, се въздържат към този момент от стъпки към обща стачка.

За през днешния ден обаче са планувани 133 демонстрации в цяла Франция - част продължаващото от няколко седмици обществено напрежение. Протестират представители на разнообразни прослойки - от служащи от енергийния бранш и опазването на здравето до студенти, последните поради промяната във висшето обучение. Загубите за стопанската система се пресмятат към този момент на стотици милиони евро.

От стачката в железниците да вземем за пример, страда и бизнесът на заведенията за хранене и кафенетата в Париж и другите огромни градове.

Франк Паси, управител на ресторант: 12:10 е, салонът е празен, а нормално по това време е цялостен. В такива дни губим 60% от клиентите си за обяд и отново толкоз за вечеря. "
Печелят обаче компании, които са в бизнеса със споделени пътувания с коли, които към този момент даже провеждат автобусни автобуси.

Фредерик Мазела, притежател на компания за споделени пътувания: " Числеността на клиентелата ни се усили двойно по време на стачките. По някои направления нарастването е даже шесторно. "
През май се навършва една година от встъпването в служба на президента Макрон. Допитванията сочат, че 58% от французите не утвърждават работата му до момента.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР