Обединение „Бул инженеринг” ДЗЗД със съдружници столичните фирми „БМ Груп-Инженеринг”

...
Обединение „Бул инженеринг” ДЗЗД със съдружници столичните фирми „БМ Груп-Инженеринг”
Коментари Харесай

КЗК отпуши проекта за 3,7 млн. лв. за градския парк в Петрич

Обединение „ Бул инженеринг” ДЗЗД със съдружници столичните компании „ БМ Груп-Инженеринг” и Булстрой Груп” ООД не съумя да стопира мегапроекта на община Петрич за строителство на градския парк. Комисията за защита на конкуренцията отхвърли жалбата му, съгласно която обединяването било погрешно отстранено от публичната поръчка с претекст, че не е предоставило цветни фотоси на детските уреди и съоръжение, които има намерение да разположи в парка, оповестява struma.bg.

„ Бул инженеринг” ДЗЗД поставило в офертата си черно-бели фотоси със сив нюанс на люлките и катерушките, а като претекст за черно-белите картинки изтъкнало повече от странното събитие, че шефът му Алберт Александров е далтонист.

Комисия за защита на конкуренцията обаче приела като сериозен гаф подмяната на цветни фотоси с черно-бели и в решението си е изнесла цяла лекция във връзка с цветовете, разглеждайки ги както от естетическа и фотографска, по този начин и от физична позиция.

Според мнението на комисията в необятния смисъл на думата бялото, черното и сивото в действителност са цветове, само че от позиция на физиката това са 3-те ахроматични цвята, т.е. те са „ безцветни, без цветовете от спектъра, които се получават при изкривяване лъчите на светлината”. В тази връзка понятието „ пъстър “ означавало, че петричката комисия чака на фотосите да има най-малко един цвят, друг от бяло-черно-сивата гама.

Комисия за защита на конкуренцията постанови още, че поради лекцията й за цветовете жалбоподателят би трябвало да заплати 200 лева на юрисконсултите на петричкия кмет Димитър Бръчков, явили се на съвещанието.

Това е втори отвод на комисията да зачете тъжба на недоволстващия консорциум „ Бул инженеринг” ДЗЗД. Преди това обединяването изиска авансово стопиране на решението на комисията по желание на реализатор, само че Комисия за защита на конкуренцията отхвърли и него и въпросът още е за решение във Върховен административен съд.

Припомняме, че в публичната поръчка за градския парк на Петрич с планирана стойност 3,726 млн. лева без Данък добавена стойност документи подадоха 3 обединявания и 2 компании. Процедурата завърши през ноември 2017 година с избор за реализатор на Обединение „ БГ-Ко-Петрич” ДЗЗД. Фирмата е дала 15 месеца период за осъществяване на строителството и гаранция от 125 месеца на обекта.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР