Обединена българска банка (ОББ), част от белгийската финансова група KBC,

...
Обединена българска банка (ОББ), част от белгийската финансова група KBC,
Коментари Харесай

ОББ е най-добра банка в България в сферата на ESG според Euromoney

Обединена българска банка (ОББ), част от белгийската финансова група KBC, бе оповестена за „ Най-добра банка в България в областта на ESG ” в авторитетните Годишни награди за изключителни достижения (Euromoney Awards for Excellence), проведени от профилираното английско списание Euromoney. Изданието прави оценка участниците в състезанието на база достиженията, нововъведенията и представянето им в последните дванадесет месеца.

При избора на ОББ за най-хубава банка в България в областта на устойчивостта решаваща роля има способността на банката да показва най-хубавото показване по отношение на съперниците и умеенето ѝ да спомага въвеждането на ESG практики.

Като най-голямата банка в България, ние одобряваме доста съществено отговорността си да способстваме за резистентност в стопанската система и обществото. Престижната премия от Euromoney е индикатор, че напъните ни са в вярната посока, и ни стимулира в още по-голяма степен да работим за позитивна ESG промяна в страната, показа Питър Рубен, основен изпълнителен шеф на ОББ и Кънтри управител на КВС Груп в България.

През последната година банката сполучливо осъществя редица планове в областта на устойчивото развиване, измежду които ESG Академия за чиновници, сътрудници и студенти в партньорство със Стопанския факултет на Софийския университет, както и ОББ Агро калкулатор, създаден със съдействието на Института за земеделска стопанска система.

Като най-голямата финансова група в страната KBC интензивно работи за понижаване на негативното и увеличение на позитивното влияние върху околната среда. През 2022 година беше регистрирано понижение с 81% на въглеродни излъчвания за KBC Груп България по отношение на базовата 2015 година

Oтличието от Euromoney е следващото за ОББ в областта на устойчивото развиване след печатът „ Terra Carta “ на Инициативата за устойчиви пазари и „ ESG Awards “, проведени от PWC България.

Последвайте канала на

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР