Обърнахме се с жалба към омбудсмана Мая Манолова заради непазарно

...
Обърнахме се с жалба към омбудсмана Мая Манолова заради непазарно
Коментари Харесай

Бизнесът и Мая Манолова нападнаха жестоко американците ТЕЦ-ове: Те печелят дори повече и от наркобизнеса!

Обърнахме се с тъжба към омбудсмана Мая Манолова поради непазарно изземване на приходи от американските централи. Това сподели на конференция ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев. Договорите с централите са подписани по времето на Иван Костов и са подсилени по времето на тройната коалиция, добави той.

В момента централите изземват 486 400 000 лева за едногодишен регулаторен интервал – това са платени над пазарните цени, надплатено, съобщи Велев. НЕК изкупува творби от централите ток от скъпо по-скъпо, а даже когато не изкупува, заплаща за разполагаемост – за това, че ги има централите. Оказва се, че по силата на контракта е най-изгодно централите да работят на цялостна пара, уточни Васил Велев. По думите му американските централи изземват непозволено по 161 лева от всяко българско семейство годишно.

Точната дума за това е обир. Крайно време е договорите да се предоговорят, акцентира Велев. Мая Манолова съобщи, че поддържа предлагането да има законодателни промени в тази тенденция. Притеснителна е неналичието на информация и бистрота какво тъкмо е подхванала всяка българска институция по тематиката. Ще желая цялостна информация от Министерството на енергетиката, Министерството на финансите и КЕВР за това какви дейности са подхванати от тези институции, на каква фаза са процедурите, разполагат ли с информация какви са вероятните сюжети и каква е цената, която ще бъде платена от българските семейства, съобщи Манолова.

Работодателите обявиха, че американските централи работят с голяма облага, поради което цената на тока в немския град Хамбург, да вземем за пример, е по-ниска, в сравнение с в България. Дори в наркобизнеса няма такава облага, подчертаха работодателите.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР