Обажданията на националния телефон за деца към Държавната агенция за

...
Обажданията на националния телефон за деца към Държавната агенция за
Коментари Харесай

Граждани срещу кражбите на деца скочи срещу стратегията за детето

Обажданията на националния телефон за деца към Държавната организация за протекция на детето, могат да доведат до проблеми в фамилията и за децата, сподели в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция Христо Лафчиев, ръководител на Инициативен комитет на жители против обири на деца.

В понеделник ще има митинги в няколко града против плана за Национална тактика за детето 2019-2030 година, оповестиха от инициативния комитет.

Според неправителстваната организация (НПО) единствено при 10-15 % от случаите, при които се лишават деца от родителите им, има в действителност потребност от сходни дейности, само че и при тях може да се работи с родителите и рисковете да отпаднат.

В уеб страницата на фондация " Анимус " е оповестен същият телефон, показаха от инициативния комитет. Според тях по този начин сигналът се подава не на страната, а на фондацията. Зад " Анимус " стои сянката на Норвежкия финансов механизъм, сподели Христо Лафчиев.

Стефан Чолаков, който се дефинира като обществен служащ на свободна процедура, сподели, че в България не се работи задоволително с маргинални групи и самотни майки по въпросите за развъждане на деца. Социалните служащи в страната лишават деца най-вече до три години, тъй като евентуално към по-големите няма интерес за осиновяване, уточни той. По думите му делата за лишаване минават през съда безусловно за пет минути, а на родителите не се изяснява, че те могат да апелират решенията на обществените служби.

Вместо да се подкрепят родителите, страната лишава децата и трансформира в бизнес тяхното развъждане, акцентира Лафчиев.

От асоциацията предлагат на родилките да не подписват документи, до момента в който раждат. Не споделяйте с акушерки, медицински сестри и лекари каквито и проблеми да имате, в случай че не са ви доста близки, сподели Христо Лафчиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР