ОАЕ ще предостави 5 милиона долара за подкрепа на дейностите

...
ОАЕ ще предостави 5 милиона долара за подкрепа на дейностите
Коментари Харесай

ОАЕ ще предостави 5 милиона долара за подкрепа на дейностите на UNRWA в Ивицата Газа

ОАЕ ще даде 5 милиона $ за поддръжка на дейностите на UNRWA в Ивицата Газа. Президентът на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян подреди 5 милиона $ за поддръжка на дейностите на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и работа на палестинските бежанци в Близкия изток (UNRWA) в линията Газа.

Министърът на външните работи на ОАЕ шейх Абдула бин Зайед Ал Нахаян разгласи финансовата поддръжка по време на среща със старши координатор по филантропичните въпроси и възобновяване на Газа Сигрид Кааг, заяви организация WAM.

По-рано няколко страни, в това число Съединени американски щати, Англия, Германия и Канада, оповестиха прекъсване на финансирането на UNRWA на фона на съмнения за връзки с радикалното придвижване Хамас.

Бяха уволнени чиновници на организацията

Генералният комисар на UNRWA Филип Лазарини подреди уволнението на няколко чиновници на организацията, за които се твърди, че са взели участие в нападението на Хамас против Израел на 7 октомври 2023 година

Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и работа на палестинските бежанци в Близкия изток е основана през 1949 година Нейните задания включват даване на здравна, обществена, хранителна помощ и обучение на 5,9 милиона бежанци в линията Газа, Западния бряг, Йордания, Ливан и Сирия. UNRWA се финансира от доброволни вноски от страни-членки на Организация на обединените нации, както и от страни от Европейски Съюз и интернационалните неправителствени организации.

Източник: WAM, Превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР