о здравният министър подаде оставка. По думите на Горанов, това,

...
о здравният министър подаде оставка. По думите на Горанов, това,
Коментари Харесай

Преди Минути! Оставка На Най-Високо Ниво Взриви Държавата! Борисов Е В Паника,край С

о здравният министър подаде оставка.

По думите на Горанов, това, което схваща е, че проф. Петров е подхванал, въпреки и да звучи клиширано, честен акт.

„ В коридора, когато разбрахме, че това се е случило, защото оставката е подадена персонално и пред премиера, и на срещата сред двамата на 4 очи, това, което разменихме с професора, който считам за един доста заслужен български офицер, беше: „ Няма да позволи по никакъв метод да бъде опетнено името ми. 60 години се боря за това име “, сподели още Владислав Горанов.

Финансовият министър добави, че по случая с договорите, подписани от ВМА по времето, когато шеф бе проф. Петров, не е сезирана държавната финансова ревизия.

„ Това, с което разполагаме, е одитен отчет от вътрешния одит на Министерството на защитата от месец март 2017 година. Наистина ще се срещнем още един път с този одитен отчет, с цел да забележим дали има изказвания и някакви престъпления “, разяснява Горанов.

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов пък съобщи, че Николай Петров не е взел участие в днешното съвещание на кабинета. На въпрос за какво здравният министър е подал оставка и какви са основанията за тези действия, Каракачанов сподели:

" Не мога да разясня дейностите на сътрудници, той по този начин е решил и по този начин е постъпил. Пред мен не го е стимулирал, той я е подал пред министър-председателя, не е влизал през днешния ден на съвещание ".

Вицепремиерът Валери Симеонов разяснява оставката на здравния министър с думите, че съгласно него може да става въпрос за умишлена офанзива против проф. Петров.

" Работих с проф. Николай Петров като отраслов вицепремиер и усещането ми е, че е един доста заслужен и първокласен човек. Не мисля, че беше вярно, макар упреците, които са отправени към него. За страдание стана жертвана нещо, което съгласно мен е интензивно медийно мероприятие ", съобщи след съвещанието на Министерски съвет Симеонов, представен от " Фокус " и " 24 часа ".

Той позволи, че може да става въпрос за умишлена офанзива против здравния министър, защото одитът на Министерство на защитата, поради който проф. Петров подаде оставка е проверяван от прокуратурата и всичко било наред.

Регионалният министър Николай Нанков сподели, че е научил за оставката на здравния министър малко след съвещанието на Министерски съвет и то от медиите.

Министърът на превоза Ивайло Московски също разгласи, че преди малко чува.
„ Не мога да направя коментар. Все още не знаех, че има такава оставка, не мога да преценява, тъй като нямам информация “, сподели той.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР