О т липсата на сън страда целият организъм. Появяват се

...
О т липсата на сън страда целият организъм. Появяват се
Коментари Харесай

Колко време ни е необходимо, за да се възстановим след лишаване от сън?

О т неналичието на сън страда целият организъм. Появяват се проблеми с когнитивните качества, вниманието, паметта, сърдечносъдовата, нервната система.

За да ревизират какъв брой време е належащо на организма, с цел да се възвърне от отнемане от сън, и какви са дълготрайните последствия от хроничното недоспиване, полски учени създали проучване за да ревизират, написа сп. PLoS.

Авторите на проучването от Ягелонския университет в Краков решили да проучат какъв брой време лишава възобновяване от недоспиване.

За задачите на изследването доброволци - няколко възрастни здрави хора, ограничавали времето си за сън 10 дни, след което една седмица спали без ограничавания.

Изследването е осъществено в нормалната среда на участниците, като те са носили гривни, отчитащи интервалите им на сън и интензивност.

Всекидневно на доброволците е правена електроенцефалография.

Всеки ден те попълвали и въпросници за отчитане на времето им за реакция и точността.

Получените резултати демонстрират, че след седем дни на възобновяване се възстановява единствено скоростта на реакция. Всички други параметри - поведенчески, двигателни, неврофизиологични, остават надалеч от нормата.

Следващата цел на откривателите е да открият точното време, належащо за възобновяване от недоспиване.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Преди време в родопско село една баба се обажда на своя другарка. Чува обаче записа:  " Телефонът на клиента е изключен. Моля, обадете се по-късно. " Бабата,… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниПо време на полета детето изгубило съзнаниеПроверяват транспортното средство за противозаконни веществаИталианското държавно управление към този момент вкара наложителна имунизация за здравните работнициАтмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца - едва ще се понижиМарката ще е първата, която ще направи електрически модел на новата платформа STLA MediumТова е втората най-голяма санкция по правилника от неговото влизане в действие насамЩамът " Мю " се е популяризирал в минимум 39 държавиБългария отстъпи пред Полша на финала за юноши с 0:3Тази мярка отразява опасенията на управляващите, че китайските поп звезди не предизвикват китайските младежи да бъдат задоволително мъжествениСпоред данните най-често продължителни признаци изпитват хора на възраст от 35 година до 69 г.Предложения бяха отправени и за разновидности за по-голямо повдигане на пенсиитеОт полицията подхващат нов метод против нарушителите на пътя " Докато всички не са в сигурност, никой не е в сигурност ", съобщи по време на видеоконферентна среща зам.-министърът на здравеопазванетоСъщо по този начин социалистите няма да излъчат претендент за министър-председателНидерландски градове желаят забран
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР