О, как заврещяха и заподскочиха от радост западните медии и

...
О, как заврещяха и заподскочиха от радост западните медии и
Коментари Харесай

Западът замислено заръфа руските лапти: Как разтрепераното НАТО идва на себе си след грубата си грешка

О, по какъв начин заврещяха и заподскочиха от наслада западните медии и доста локални политици в петък, откакто се появи новината за бунтовното осъществяване на Вагнер. „ Войната чука на вратата на Путин “, „ Революция в Русия “, „ Руско въстание “, „ Путин нападнат от бунтовници “...

В аршинните заглавия на обложките на вестниците заискря онази съкровена, заветна, сладостна фантазия, която изначало скрито, а напоследък и намерено лелеят нашите прословути „ сътрудници “ – да се постави завършек на съветското държавно управление, което през 21 век поведе страната по върховен курс, самостоятелен от заповедите на Съединените щати и нейните европейски спътници.

Дали от еуфорията, дали заради глупавите стандарти за модерна Русия, крепко заседнали в мозъците, само че всички прогнози бяха еднообразно свръхоптимистични: „ режимът ще падне след няколко дни, армията ще се разпръсне и Украйна ще завоюва ранна триумфална победа. ” Ето единствено няколко цитата.

- сп. Spiegel (Германия): „ Това е късмет за украинското контранастъпление. Сега то придобива второ дихание и Киев внезапно може и да реализира задачите си.

- Международна организация Bloomberg: " Въстанието предвещава неизбежното проваляне на Русия. "

- Телеканал CNN (САЩ): „ Кризата в Русия се оказа доста потребна за Украйна. Това е подарък за страна, която от няколко месеца се готви да стартира контранастъпление. Видео, необятно публикувано в украинските обществени медии, демонстрира президента Зеленски, седнал в комфортен стол, отваряйки бира, държейки купа пуканки и усмихвайки се, до момента в който гледа нетърпеливо към телевизионния екран.

- Вестник The Sun (Великобритания): „ Неочаквани, само че обнадеждаващи вести от Русия: „ Танкове по улиците. Наемниците от групата Вагнер са завладяли града и се готвят да настъпят към Москва като част от държавен прелом.

Злорадството и ненавистта компактно струят в изявленията на формалните лица. В този миг те замязяха на хлебарки, търкащи всичките си лапи по едно и също време. „ Най-накрая! Това е чудесна опция за Украйна да се възползва от сегашния безпорядък в Русия! “ – не скри очакванията си Тобиас Елууд, началник на английската парламентарна комисия по защита. „ Виждам, че лятната ми почивка в Крим наближава “, написа в обществените мрежи, дежурният по пригласяне на Вашингтон и Брюксел, министърът на външните работи на Чехия Ян Липавски.

В Съединените щати, с цел да честват, даже се подготвиха да отсрочат новите наказания против Вагнер, които Държавният департамент планираше да одобри във вторник. " Опасяваме се, че сходни наказания могат несъзнателно да оказват помощ на президента Владимир Путин “, сподели източник от външното министерство на Съединени американски щати пред кореспонденти.

Но още на идващия ден, когато стана известно за договореностите, реализирани в договарянията на президента на Република Беларус Александър Лукашенко с Пригожин, мажорното тържествуване на Запада бързо мина в минорни тонове.

Раздразнение, комплициране, даже отвращение към бунтовниците, които не оправдаха упованията, извършиха западните вестници. „ Това е договорка с дявола “, истеризират те. Много медии цитират обезвереният и беззащитен стон към Вагнер, насочен от съветника на Зеленски Подоляк: „ Вие съвсем поехте контрола над централното държавно управление, стигнахте до Москва и внезапно... отстъпихте “.

Ким Дотком, немски предприемач и политически деятел, чудесно разказа мимолетните фантазии на Запада: „ Фенклубът на подстрекателите на война към НАТО организира групова терапия, представяйки си неизбежното проваляне на Русия и цялостната победа на Украйна. Те обезверено се нуждаеха от няколко часа допаминови инжекции в хибридната война на Америка, която, по всички оценки, е злополука. Връщайте се още веднъж в действителността! "

Допаминът (биологично вещество, създавано от мозъчни клетки) постоянно се назовава " хормонът на щастието ". За западняците неговите инжекции бяха задоволителни единствено за един ден. Мечтите им за " упадъка на Русия " още веднъж се трансфораха в фантазия.

СЛУХОВЕТЕ

Знаеха ли Съединени американски щати за протеста авансово?

New York Times заяви, че американското разузнаване сякаш е получило информация за идната акция на Вагнер няколко дни преди този момент. Представители на разузнаването уведомили в сряда висши чиновници на американската администрация, че Евгений Пригожин се готви да предприеме военни дейности, споделиха чиновници, осведомени с въпроса. „ Но тайните служби резервираха безмълвие. Те явно нямаха огромен интерес да оказват помощ на Путин да избегне съществено разделяне в обкръжението му. Вярно, прецизира изданието, разузнаването не се нае да каже какви може да са резултатите от протеста.

Всъщност в Съединените щати доста обичат да настояват със задна дата, че тайните служби са знаели всичко авансово. По някаква причина обаче те просто мълчаха. И този път информацията евентуално е била доста секретна, в случай че съгласно The New York Times даже президентът на страната не е бил осведомен за тях.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР