НЗОК вече е предложила на личните лекари да може да

...
НЗОК вече е предложила на личните лекари да може да
Коментари Харесай

Петко Салчев, НЗОК: COVID зоните също ще издават рецепти за безплатни лекарства

НЗОК към този момент е предложила на персоналните лекари да може да се издават предписания за безвъзмездни медикаменти за COVID-19. БЛС обаче би трябвало да утвърди това по закон. Това сподели в " Тази заран " по bTV ръководителят на НЗОК Петко Салчев.

Според него не съществува проблем: " Досега персоналните лекари по какъв начин изписваха безвъзмездни медикаменти без обзор? Оправданието, че не желаем да правим нещо, е постоянно добре пристигнало за някой. Всичко е електронно допустимо ".

Освен това, в Коронавирус зоните също ще се издават предписания за такива медикаменти, уточни Салчев.

" Не видях нито един мотив за моята оставка. Има позвънявания от централата на БЛС до районните колегии да подават идентични заявления ", сподели Салчев откакто 18 Регионални лекарски колегии от страната желаеха оставката му. " Българският лекарски съюз сезира прокуратурата, ДАНС и Агенцията за държавна финансова ревизия за незаконосъобразни дейности от страна на управлението на НЗОК. Има проблем, че сега мълча и не споделям всичките неща. За мен преговорния развой не съставлява диалог в една стая с чаша уиски, по-късно шефът като секретарка да оформя решенията ", съобщи Салчев. " Искам ясни параметри на договарянията сред БЛС и НЗОК ", съобщи Салчев.

" Помощта за лечебните заведения ще е до 85% от декларираната активност, което беше въведено още предходната година, само че и 100% по нова методика, касаеща изцяло ангажиран потенциал на Коронавирус кревати ", сподели Салчев. БЛС желаят покачване на цените на клиничните пътеки, няма проблем, ще ги повишим, само че когато някое поделение въобще не работи, каква е изгодата, попита ръководителят на НЗОК.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР