Нюйоркската фондова борса преживя най-успешната си седмица от юни на

...
Нюйоркската фондова борса преживя най-успешната си седмица от юни на
Коментари Харесай

Уолстрийт преживя най-добрата си седмица от юни насам

Нюйоркската фондова борса претърпя най-успешната си седмица от юни на фона на надеждитe, че забавянето на инфлацията в Съединените щати ще накара Управлението за федерален запас (УФР) да понижи темпото, с което покачва лихвените проценти, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

В четвъртък трите водещи показателя на Уолстрийт записаха внезапен скок. Най-високият им дневен растеж от началото на пандемията от новия ковид напролет на 2020 година бе провокиран от данните, че инфлацията в Съединени американски щати се е забавила предишния месец повече от предстоящото.

Възходящата наклонност се резервира и през последния ден от работната седмица: през вчерашния ден промишленият показател Дау Джоунс набъбна с 0,10 % до ниво от 33 747,86 пункта, по-широкообхватният Стандард енд Пуърс 500 добави към цената си 0,92 % до 3992,93 пункта, а софтуерният Насдак се увеличи с 1,88 % до 11 323,33 пункта.

Очакваното закъснение на темпото, с което централната банка на Съединени американски щати ще подвига лихвите, отслаби $. Курсът на американската валута се намали до най-ниското си ниво по отношение на еврото от началото на юли, отбелязва Франс прес. Снощи 1 евро се разменяше за 1,0360 $.

Като различен фактор за еуфорията на фондовите пазари АП показва разхлабването на строгите ограничения против ковид в Китай, които вредяха на втората най-голяма стопанска система в света Надеждите за ускорение на китайския стопански напредък се отразиха удобно на акциите. Американският лек недопечен нефт нарастна с 2,9 % до 88,96 $ за барел.

Процедурата за отбрана при банкрут, задействана от комерсиалната платформа за криптоактиви Еф Ти Екс (FTX), аргументи нов срив в бранша. Биткойнът поевтиня с цели 6 % до 16 800 $. За съпоставяне, най-голямата криптовалута бе на рекордно ниво от близо 69 000 $ преди една година, а предишния петък се разменяше за над 21 000 $.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР