Нюйоркчани се стекоха на мястото, на което се намираха двете

...
Нюйоркчани се стекоха на мястото, на което се намираха двете
Коментари Харесай

С минута мълчание започна церемонията в памет на жертвите на атентатите от 11 септември в Ню Йорк

Нюйоркчани се стекоха на мястото, на което се намираха двете кули на Световния търговски център (СТЦ), сринати от похитени от терористи самолети преди 17 години, съобщи АП.

Възпоменателната гала стартира с минута безмълвие и звън на камбани в 8,46 ч., когато първият отвлечен аероплан се вряза в Северната кула на СТЦ. По традиция на церемонията се четат имената на близо 3000-те жертви на атентатите, осъществени преди 17 години. На 11 септември 2001 година терористи похитиха общо четири самолета. Освен двете машини, с които бяха ударени двете кули на СТЦ, терористите врязаха аероплан и в постройката на Пентагона във Вашингтон. Четвърти отвлечен аероплан се разруши в щата Пенсилвания. Предположенията бяха, че терористите може би са възнамерявали да ударят с него Белия дом или Конгреса.

На мястото на кулите близнаци на СТЦ в Ню Йорк през днешния ден има няколко нови небостъргача и мемориален комплекс за жертвите на атентатите. Възпоменателни церемонии през днешния ден ще има в Шанксвил в Пенсилвания покрай мястото, на което се разруши четвъртият отвлечен аероплан, както и в Пентагона. Президентът Доналд Тръмп участва на церемонията в Шанксвил, а вицепрезидентът Майк Пенс на тази в Пентагона.

Жертвите на четирите атентата с 2753. От тях 1642 са били разпознати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР