Нюрбургринг е класическа състезателна писта, намираща се в северозападната част

...
Нюрбургринг е класическа състезателна писта, намираща се в северозападната част
Коментари Харесай

Toyota ще строи копие на Нюрбургринг в Япония

" Нюрбургринг " е класическа спортна писта, намираща се в северозападната част на Германия. През предишното тя е известна с присъединяване си в календара на Формула 1, както и със зрелищната злополука, от която едвам излиза жив Ники Лауда през 1976 година

Именно поради многото произшествия, конфигурацията на " Нюрбургринг " е доста скъсена през годините - предвид на сигурността. Въпреки това, класическото трасе, известно като Северната дъга или Нордшлайфе, продължава да действа и през днешния ден, с минимални промени по отношение на предишното.

И до момента в който към момента на него се организират публични надпревари от разнообразни по-малки шампионати, то е най-известно с това, че съвсем всички автомобилни компании тестват върховите си разработки точно там.

Защо? Защото 20.7-километровото немско трасе е съвършената композиция от всичко належащо, с което един автомобил със спортна устременост би трябвало да може да се оправя. Дълги прави, остри завои, огромна денивелация, технични сектори, друга настилка, противоположни виражи и така нататък " Нюрбургринг " е съвършената открита лаборатория, и това е прието от мнозина експерти по света.

Toyota също добре знаят какво съставлява " Нюрбургринг ", по тази причина и по последна информация японците имат намерение да влагат милиони в градежа на нов тестов комплекс в Япония, в границите на който ще има и копие на " Нюрбургринг ".

Според обява в локалното издание Nikkei Asian Review компанията възнамерява да построи впечатляващ нов център за изследване и разработка в покрайнините на град Нагоя в префектурата Айчи. В комплекса ще има 11 спортни писти, а една от тях ще репликира конфигурацията на " Нюрбургринг ".

Разбира се, копието няма да бъде безусловно правдиво, а по-скоро ще бъде умалена версия на немската писта. Тестовите водачи на Toyota ще би трябвало да се задоволят с 5.3-километрово трасе, което обаче също ще включва всички характерности на " Нюрбургринг ".

Новата писта ще бъде употребена за експериментиране в тежки условия на ръководството и спирачките на новите модели, което ще подсигури, че бъдещите коли на Toyota ще дават отговор на най-високите стандарти за сигурност и качество. Моделите, създадени на новия изпитателен полигон, ще бъдат пласирани както на обичайните пазари на Toyota в Северна Америка и Европа, по този начин и на разрастващите се пазари в Южна Америка и Индия.

Общата стойност на инвестицията е колосалните 2.8 милиарда $, само че съгласно изчисленията новият комплекс е нужен на компанията, защото сегашните уреди от сходен вид работят при оптимално натоварване, а в бъдеще се чакат все по-иновативни технологии, които ще би трябвало да бъдат тествани в действителни условия, преди да бъдат пуснати на пазара. В тази връзка по-голямата част от 11 трасета в комплекса на Toyota ще бъдат подобаващи за тествания и на електрически автомобили.

Впечатляващото оборудване би трябвало да проработи до 2023 година, а в началото в него ще работят 3300 чиновници. Впоследствие се чака да бъдат назначени нови 550 души. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР