Нюкасъл Юнайтед официално оформи трансфера на полузащитника от Олимпик Лион

...
Нюкасъл Юнайтед официално оформи трансфера на полузащитника от Олимпик Лион
Коментари Харесай

Нюкасъл купи бразилец за 30 милиона лири


Нюкасъл Юнайтед публично оформи прехвърлянето на полузащитника от Олимпик Лион – Бруно Гимараеш.

24-годишният бразилец ще носи №39 на „ Сейнт Джеймсис Парк “ и приключи своето прекосяване в северна Англия за трансферната сума от 30 милиона английски лири. Гимараеш става третото ново попълнение за „ свраките “ през зимата, откакто последва стъпките на Киърън Трипиър и Крис Ууд. Окончателната сума по договорката обаче остава „ загадка “, само че редица издания на Острова потвърдиха, че „ джордитата “ ще се разделят с 30-те милиона, които са към този момент в касата на френския клуб.

Така Гимараеш измести от второто място Крис Ууд като най-скъп трансфер в историята на Нюкасъл, а най-скъпият футболист продължава да бъде Жоелинтон.

„ Бруно е извънреден гений и бе една от главните ни трансферни цели. Той ще укрепи групата и е подготвен да ни помогне “, сподели мениджърът на клуба Еди Хау. „ Той е един от най-добре представящите се футболисти във Франция и е част от националния тим на Бразилия, тъй че нямам подозрения, че нашите последователи ще останат удовлетворени от него. Гледаме напред и чакаме мачовете след паузата “, продължи британският ментор на „ свраките “.

Гимараеш ще може да направи своя дебют за новия си клуб против Евертън на 8-и февруари.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР