Нюкасъл се наложи над Пари Сен Жермен с 4:1 след

...
Нюкасъл се наложи над Пари Сен Жермен с 4:1 след
Коментари Харесай

Нюкасъл разби ПСЖ с 4:1 в Шампионската лига

Нюкасъл се наложи над Пари Сен Жермен с 4:1 след цялостна доминация на „ Сейнт Джеймсис Парк “ в първия си домашен мач в шампионата от над 20 години. 

Мигел Алмирон насочи първия удар към вратата на ПСЖ в 14-ата минута, откакто пресече подаване от Ашраф Хакими, парагваецът стреля от междинна отдалеченост, само че над напречната греда.

След груба неточност на Маркиньос при разиграването надълбоко в своята половина, Бруно Гимараеш пресече подаването, комбинирайки с Александър Исак, който стреля отблизо разстояние. Джанлуиджи Донарума сподели страховит инстикт и блокира изстрела, само че последва добавка от страна на Мигел Алмирон, който прати топката в долния десен ъгъл и откри резултата в 17-ата минута.Трипиър центрира от статично състояние на втора греда в 39-ата минута, където Джамал Ласелс смъкна за Александър Исак, който стреля, само че Джанлуиджи Донарума отрази. Последва добавка от страна на Бруно Гимараеш, само че още веднъж италианският пазач на гостите се намеси. Сандро Тонали овладя и комбинира с Бруно Гимараеш, който центрира за Дан Бърн. Защитникът на Нюкасъл вкара топката във вратата, Донарума отрази, само че топката към този момент бе минала голлинията с целия си размер. Страничният арбитър в началото подвигна засада, само че след инспекция с VAR голът бе приет.

Нюкасъл Юнайтед продължи с настъпателните си дейности и на старта на второто полувреме. В 50-ата минута Сандро Тонали поде контраофанзива за " свраките " и комбинира с Трипиър по дясното крило. Крайният защитник изведе Шон Лонгстаф, който от дребен ъгъл пусна топката под плонжа на Донарума, с цел да направи резултата 3:0 в интерес на домакините.

Шест минути по-късно ПСЖ съумя да върне едно попадение, когато Зайре-Емери подаде технично топката зад тила на защитата на Нюкасъл, където Люка Ернандес избегна изкуствената засада, която се пробваха да създадат бранителите на домакините и с глава прати топката в долния ляв ъгъл на вратата. В първата минута от добавеното време на мача пресата на

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР