Нюкасъл се класира за 1/16-финалите на турнира ФА Къп, след

...
Нюкасъл се класира за 1/16-финалите на турнира ФА Къп, след
Коментари Харесай

ОБЗОР: Нюкасъл с класика в дербито, продължава за ФА Къп

Нюкасъл се класира за 1/16-финалите на шампионата ФА Къп, откакто завоюва локалното дерби със Съндърланд с класическото 3:0.

„ Свраките “ не престават напред, откакто нападателят им Александър Исак се разписа първоначално и в края на второто полувреме, а през първото Даниел Балард си вкара автогол.

За гостите обаче имаше и неприятна вест, тъй като още един техен футболист влезе в лазарета. Жоелинтон се контузи преди почивката и опита да продължи след нея, но не съумя, тъй че беше сменен наложително.

Иначе Нюкасъл доминираше от старта на мача и " свраките " направиха три огромни пропуща посредством Шон Лонгстаф в първия половин час.

Гостите обаче поведоха в северняшкото дерби в 35-та минута, когато Бруно Гимараеш подаде на Жоелинтон по фланга и той центрира, а Даниел Балард изпрати топката в личната си врата.

Нюкасъл означи втория гол след едвам 30 секунди игра през втората част. Мигел Алмирон лиши топката от бранител на Съндърланд в наказателното поле и подаде на Александър Исак, който бе прецизен от близо разстояние.  Шведският нападател се разписа още веднъж в добавеното време от дузпа и Нюкасъл взе дербито със Съндърланд с 3:0.

В други мачове от кръга Лестър надделя с 3:2 Милуол, Ипсуич надигра с 3:1 АФК Уимбълдън, а Ковънтри разруши с 6:2 Оксфорд Юнайтед.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР