Нюкасъл разби с 4:1 ПСЖ в първия си домакински мач

...
Нюкасъл разби с 4:1 ПСЖ в първия си домакински мач
Коментари Харесай

Нюкасъл разби на пух и прах многомилионната селекция на ПСЖ

Нюкасъл разруши с 4:1 ПСЖ в първия си домашен мач в Шампионска лига от близо 20 години. " Свраките " бяха цялостни господари на терена и поведоха още в 17-ата минута с гол на Мигел Алмирон. В 39-ата минута Дан Бърн удвои, а при започване на втората част Шон Лонгстаф вкара трети гол. В 56-ата минута Люка Ернандес понижи, а крайният резултат оформи Фабиан Шер в добавеното време на мача. 

Първата добра опция за гол беше на сметката на гостите. В 5-ата минута Килиан Мбапе откри Усман Дембеле, който прати топката около врата на Ник Поуп. В 14-ата минута удар на Мигел Алмирон от междинна отдалеченост мина над вратата. 

В 17-ата минута Маркиньос сбърка, при което разреши на Бруно Гимараеш да му отнеме топката и да подаде към Александър Исак. Нападателят насочи удар, който Донарума с ослепителен инстикт избави. Топката се озова в Алмирон, който нямаше по какъв начин да сбърка за 1:0. 

В 25-ата минута домакините можеше да стигнат до още един гол, само че удар на Фабиан Шер мина рисково около вратата. В 39-ата минута Джамал Ласелс смъкна центриране за Исак, който насочи удар, само че Донарума избави. Последва нов удар на Гимараеш, само че още веднъж италианският вратар се оправи. Топката остана притежание на домакините, като Гимараеш центрира в наказателното поле, където Дан Бърн насочи удар с глава, който мина голлинията преди Донарума да го избие - 2:0. 

Пет минути след началото на втората част Нюкасъл стигна до трети гол. Киърън Трипиър получи отдясно и изведе Шон Лонгстаф в наказателноот поле, който с удар от дребен ъгъл вкара трети гол. 

В 56-ата минута ПСЖ върна един гол. Уорън Зайр-Емери с пас зад тила на отбраната на домакините откри Люка Ернандес и с глава прати топката във вратата за 3:1. 

В продължението на мача Фабиан Шер лиши от Гонсало Рамош и направи двойно с Джейкъб Мърфи, след което с топовен удар вкара за 4:1. 

С триумфа Нюкасъл излезе преди всичко в група F с 4 точки, до момента в който ПСЖ има три пункта. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР