Нюкасъл не спира да радва феновете си и сезонът-мечта за

...
Нюкасъл не спира да радва феновете си и сезонът-мечта за
Коментари Харесай

Нюкасъл докосна финала на Карабао Къп

Нюкасъл не стопира да радва почитателите си и сезонът-мечта за „ свраките “ продължи с победа с 1:0 като посетител против Саутхемптън в първи полуфинален дуел за Карабао Къп.

Третият във краткотрайното класиране във Висшата лига стигна до триумфа с помощта на попадение на Жоелинтон. Реваншът на „ Сейнт Джеймсис Парк “ е след седмица от 22:00ч. българско време.

В 12-ата минута Шон Лонгстаф се свлече в наказателното поле след прикосновение с протинвиков футболист и изиска дузпа, само че претенциите му не бяха почетени от основния арбитър.

В 39-ата минута Жоелинтон получи топката на преференциална позиция против опразнената врата и я прати в мрежата, само че попадението не бе зачетено поради игра с ръка на бразилския нападател.

Четвърт час след началото на второто полувреме и Саутхемптън пожела дузпа за нарушаване против Кайл Уокър-Питърс, само че и в тази обстановка не последва 11-метров углавен удар.

В 73-ата минута Нюкасъл стигна до попадение в мрежата на „ светците “. Александър Исак пусна към Жоелинтон, а за бразилеца остана единствено да приключи уместно и да открие резултата.

Само две минути по-късно Адам Армстронг съумя да върне гола, само че той не бе приет поради игра с ръка.

В 86-ата минута Саутхемптън остана с човек по-малко. Дуйе Чалета-Цар получи втори жълт картон и потегли към съблекалните.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР