Ню Йорк заведе дело срещу големите петролни корпорации Exxon, Shell

...
Ню Йорк заведе дело срещу големите петролни корпорации Exxon, Shell
Коментари Харесай

Ню Йорк заведе дело срещу най-големите петролни компании в света - заради климата

Ню Йорк заведе дело против огромните петролни корпорации Exxon, Shell и BP (British Petroleum) за заблуждение на потребителите по отношение на ролята, която техните артикули играят за изменението на климата, съобщи БГНЕС.
В желае се твърди, че фирмите " систематично и съзнателно са заблуждавали жителите на Ню Йорк " за " пагубното влияние " на изкопаемите горива. Градът се пробва да спре компаниите и Американския петролен институт от това " екологично мислене " и да търси финансови наказания.
 Байдън откри срещата на върха за климата Байдън откри срещата на върха за климата
Американският президент Джо Байдън съобщи, че вижда „ изключителна икономическа опция ” в ограниченията за урегулиране на клима...
" Нашите деца заслужават да живеят в свят, свободен от изменението на климата, и ние би трябвало да създадем всичко по силите си, с цел да им дадем вяра ", съобщи кметът на Ню Йорк Бил де Блазио в изказване.
" Това значи да се заемем с някои от най-замърсяващите корпорации за подправена реклама и екологично говорене, в директно нарушаване на нашите закони за отбрана на потребителите. Моето известие за Деня на Земята до Big Oil: Ще се забележим в съда ", добави градоначалникът.
Делото, заведено във Върховния съд на щата, идва тъкмо когато президентът на Съединени американски щати Джо Байдън беше хазаин на климатична среща на върха с 40 международни водачи, с цел да стартира напъните за понижаване на замърсяващите излъчвания в международен мащаб.
Сред причините на Голямата ябълка да заведе желае е това, че петролните компании настояват, че са похарчили милиони, с цел да убедят потребителите, че показват чист, зелен избор на потребителите, само че това не е по този начин. Както и не било правилно изказванието на петролните колоси, че влагат за запазване на природата.
 Петролните колоси похарчили €250 млн. за лобизъм в Европейски Съюз Петролните колоси похарчили €250 млн. за лобизъм в Европейски Съюз
Петте най-големи обществени газови и петролни компании и търговски групи, които ги съставляват, са похарчили 250 милиона евро за лобизъ...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР