Ню Йорк. В рамките на посещението си в централата на

...
Ню Йорк. В рамките на посещението си в централата на
Коментари Харесай

Вицепремиерът Екатерина Захариева се срещна с външния министър на Саудитска Арабия и с държавния министър по международните дела на Обединените арабски емирства

Ню Йорк. В рамките на визитата си в централата на Организацията на Обединените народи (ООН) в Ню Йорк заместител министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна с сътрудника си от Саудитска Арабия Адел Ал-Джубейр и с държавния министър по интернационалните каузи на Обединените арабски емирства Аннуар Мохаммед Гаргаш. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи .
Министър Захариева показа пред саудитския си сътрудник ограниченията, които България и Европейският съюз подхващат против радикализацията и речта на омразата. " В нашата страна живеем в мир с мюсюлманите, а в центъра на София можете да видите на метри една от друга православна черква, католическа катедрала, джамия и синагога ", посочи българският вицепремиер. Тя акцентира значимостта от уместно обучение, което да предотврати екстремизма при младежите, както и отговорността на политиците да основават условия за по-добър живот и вероятност у подрастващите в техните страни. " Виждате, че причинители на терористични атентати към този момент са второ и трето потомство европейски жители, които са под въздействието на обществени медии - сподели министър Захариева, като акцентира, че тероризмът не може да бъде свързван с съответна вяра.
" Ислямска страна съумя да притегли в своите редици синеоко русокосо момиче от католическо семейство в Италия ", поддържа я външният министър на Саудитска Арабия Адел Ал-Джубейр. Той съобщи, че неговата страна ползва нулева приемливост към тероризма, неговото финансиране и речта на омразата.
Двамата първи дипломати на България и на Саудитска Арабия разискаха развиването на ИТ бранша и роботиката в нашата страна - браншове, които са от предпочитан интерес за вложения от страна на Рияд.
Развитието на връзките със Саудитска Арабия е приоритет на външната политика на България с оглед огромното въздействие на страната в арабския и мюсюлманския свят и поради забележителния й финансово-икономически и енергиен капацитет.
Вицепремиерът Захариева и министърът на интернационалните каузи на Обединените арабски емирства Аннуар Мохаммед Гаргаш установяваха, че политическите връзки сред двете страни са на чудесно равнище, само че занапред държавните управления би трябвало да развият обичайното другарство и в положителни бизнес връзки. За положителните туристически връзки и бизнес контакти сред България и ОАЕ принос имат и директните полети сред София и Дубай три пъти седмично.
Двамата дипломати разискаха настоящата конюнктура в Близкия изток и на Балканите, както и ограниченията, които интернационалната общественост подхваща за битка с тероризма.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР