Ню Йорк Никс намери начин да се раздели с ненужния

...
Ню Йорк Никс намери начин да се раздели с ненужния
Коментари Харесай

Ню Йорк Никс се раздели с гарда Кемба Уокър

Ню Йорк Никс откри метод да се раздели с ненужния гард Кемба Уокър. Това се случи по време на драфта в Националната баскетболна асоциация в тристранна договорка с присъединяване на тимовете на Детройт Пистънс и Шарлът Хорнетс.

Детройт ще получи 32-годишния Уокър, както и Джейлън Дърън, който бе определен от Шарлът под номер 13 в драфта.

Шарлът ще вземе първия избор на Денвър Нъгетс в драфта през 2023 година от Ню Йорк и изборите на Никс във втория кръг през 2023 и 2024 година. Освен това Хорнетс взимат и избора на Юта Джаз във втория кръг през 2023 година, както и още един пик в същия кръг на същия драфт всред тези на Далас Маверикс и Маями Хийт.

Никс получат от договорката избора на Милуоки Бъкс в първия кръг на драфта през 2025 година.

С раздялата с Уокър Ню Йорк Никс отваря място за състезател с оптимален контракт, като се чака отборът да се насочи към гарда на Бруклин Нетс Кайри Ървинг.

Изминалият сезон 2021/22 бе първи за Уокър в редиците на Никс, само че несъмнено най-лошият в цялата му кариера в НБА, която стартира през 2011 година. Уокър имаше спор със старши треньора на отбора Том Тибодо и прекара втората половина на акцията на пейката. Той взе присъединяване в едвам 37 мача и приключи с индикатори от 11,6 точки, 3 битки и 3,5 асистенции приблизително на мач - най-ниските стойности в цялата му кариера.

Уокър, който е четирикратен участник в "Мача на звездите " в интервала 2017-2020 година, има още един сезон от контракта си, в който би трябвало да получи малко над 9 милиона $. Очаква се Детройт да откупи контракта му и баскетболистът да стане свободен сътрудник.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР