Ученик от гимназията в Ню Йорк е обвинен в убийство, мотивирано от омраза при убийството на гей танцьорка

...
НЮ ЙОРК (АП) — Полицията е арестувала 17-годишен ученик от
Коментари Харесай

НЮ ЙОРК (АП) — Полицията е арестувала 17-годишен ученик от гимназията по обвинение в убийство, мотивирано от омраза в смъртоносно намушкване с нож на професионална танцьорка по време на кавга между две групи приятели на бензиностанция в Ню Йорк миналия уикенд.

Полицията задържа тийнейджъра в петък във връзка с убийството на 28-годишния О'Шей Сибли, който беше гей. Властите отказаха да съобщят името на обвиняемия.

„Родителите загубиха дете, дете, заради нещо, което очевидно беше престъпление от омраза“, каза кметът Ерик Адамс, бивш полицейски капитан, в събота по време на пресконференция навън бензиностанцията в Бруклин, където Сибли беше убит на 29 юли.

Намушкването се случи, след като двете групи влязоха в конфронтация на една от бензиновите помпи, където Сибли танцуваше с приятелите си на песен на Бионсе. Властите казаха, че групата на Сибли е била подигравана от другата група, преди конфронтацията да завърши с насилие.

Бионсе по-късно ще отдаде почит на Сибли на уебсайта си.

Видео от охранителна камера показва двете групи спорят за няколко минути. И двете страни се бяха отдалечили, когато Сибли и негов приятел внезапно се върнаха и отново се изправиха срещу един от младите мъже, който беше останал и записваше на телефона си.

Във видеото Сибли можеше да се види след тийнейджъра и след това хвърляйки се към него, преди двамата да изчезнат от полезрението на камерата. Миг по-късно той върви назад, за да се види, проверявайки страната си, и след това се строполява на тротоара.

Той е бил намушкан веднъж в левия ребрен кош, според помощник-началника на полицията Джо Кени.

„Можем да видим на видеото как разгорещен словесен спор бързо се превръща във физически“, каза той.

„Докато чакаха да заредят гориво в автомобила си, г-н Сибли и групата му започнаха да танцуват на музика, която беше в колата им. В този момент един мъж извика на г-н Сибли и неговата група, настоявайки да спрат да танцуват", каза Кени. "Когато групата започна да крещи на г-н Сибли и неговите приятели, те започнаха да викат го нарича унизително и използва хомофобски обиди срещу него.“

Историята продължава

Първоначалната среща е продължила около четири минути, каза полицията, когато Сибли и четирима други мъже са спрели да заредят гориво, докато са се прибирали към Ню Йорк от Ню Джърси .

Властите казаха, че заподозреният е уредил предаването си чрез своя адвокат.

Лий Суля Симънс, изпълнителен директор на Нюйоркския център за черна гордост, също говори на пресконференцията.< /p>

„Ние се борим с хора в нашата общност, които постоянно се сблъскват с дискриминация – не само защото сте чернокожи, но защото представлявате ЛГБТ“ общностите, каза той.

„Фактът, че той правеше нищо повече, освен модата и танците тук, той не заслужаваше да умре по този начин“, каза Симънс.

Един от приятелите на Сибли, който беше там, Отис Пеня, каза във видеоклип във Facebook, че Сибли е убит, защото той беше гей и „защото се застъпваше за приятелите си.“

Един свидетел, Суми Ула, каза в интервюта, че мъжете се оплакват, че поведението им ги обижда като мюсюлмани.

Някои лидери на мюсюлманската общност в района осъдиха убийството.

„Тежестта на тази загуба се усеща дълбоко не само от семейството и приятелите на О'Шей, но и от всички нас, които ценим живота, мира и справедливост", каза в събота Сония Али, изпълнителен директор на Центъра за мюсюлманска общност.

"Като мюсюлмани, ние сме решени да отстояваме справедливостта, дори ако това означава да се изправим срещу самите себе си," тя каза. „Ние недвусмислено осъждаме несправедливото убийство на О'Шей.“

Сибли участва с танцовата компания Philadanco в родната си Филаделфия и в Ню Йорк, където посещава уроци с програмата Ailey Extension на American Dance Theatre на Alvin Ailey .

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР