Джордж Сантос казва, че бивш благотворител, хванат да използва фалшиво име, е опитал нова тактика: изписване наобратно

...
НЮ ЙОРК (АП) — Когато поканата за обяд в Емпайър
Коментари Харесай

НЮ ЙОРК (АП) — Когато поканата за обяд в Емпайър Стейт Билдинг пристигна за първи път миналото лято, някои от Джордж Сантос Служителите на кампанията бяха предпазливи.

Подателят описва себе си като дарител с дълбоки джобове, нетърпелив да увеличи максимално приноса си за републиканския кандидат за Конгреса. Той подписа имейла Reyem Nad, непознато име в кръговете за набиране на средства.

След минути Сантос казва, че е открил истината: съобщението е от Сам Миеле, бивш дарител, който е бил уволнен от кампанията месеци по-рано след като беше хванат да събира дарения под псевдонима Дан Майер, тогава началник на кабинета на председателя на Камарата на представителите Кевин Маккарти, който по това време беше лидер на републиканското малцинство.

Сантос каза, че е тълкувал поканата за обяд като опит от Miele, за да получи среща лице в лице – такава, която не би могъл да получи, ако използваше собственото си име – където можеше да поиска да се присъедини отново към кампанията.

„Разбрахме, „О... Рейем Nad е Дан Майер, изписан наобратно“, каза Сантос пред Асошиейтед прес в петък, използвайки ругатня, за да подчертае изненадата си. „Служителите ми се обадиха в ресторанта и разбраха, че това е Сам.“

Сантос не присъства на срещата, но изпрати тогавашния си касиер Нанси Маркс, която информира Миеле, че няма да получи обратно работата си, според на неговия говорител, Габриел Липски.

27-годишният Миеле беше арестуван в сряда по федерални обвинения в телеграфна измама и кражба на самоличност при утежняващи обстоятелства за предполагаемата му схема да подмами дарители да дават пари на Сантос под името Майер. Той не се призна за виновен. Адвокатът му, Кевин Марино, отказа да коментира обвиненията, но каза, че клиентът му „очаква с нетърпение да бъде оневинен на процеса“. фиктивен имейл адрес, наподобяващ името на Майер, когато той се свърза с повече от дузина дарители между август и декември 2021 г. Сантос каза, че е бил информиран за представянето в края на 2021 г. от истинския Майер, който оттогава се пенсионира, и той незабавно уволни Миеле.

Предполагаемият опит за организиране на среща под обратен псевдоним, за който за първи път беше съобщено от Semafor, дойде повече от шест месеца по-късно и не беше част от обвинителния акт. Сантос го описа като „отчаян и странен“ ход на Miele.

„Сякаш е обсебен и натрапчив към това име“, каза Сантос. „Ти и аз, ако ни хванат да правим нещо такова глупаво, последното нещо, което бихме направили, е да се доближим до това име.“

Майер не върна телефонно съобщение с молба за коментар.

Сантос, известен с това, че е изфабрикувал голяма част от историята на живота си по време на кандидатстването си за поста, е изправен пред собствените си федерални обвинения, обвиняващи го в подвеждане на дарители, кражба от кампанията му, лъжа на Конгреса, че е милионер и събиране на измамни обезщетения за безработица . Той не се признава за виновен. Обвиненията могат да доведат до 20 години затвор.

Той каза, че не е загрижен за сътрудничеството на Miele с федералните власти, „тъй като няма срещу какво да сътрудничи“.

Сантос има обвини Маркс, бившия му ковчежник на кампанията, за някои от нередностите във финансирането на кампанията му, твърдейки, че тя е станала „измамник“. ковчежник. Но Детуайлър обяви, че никога не се е съгласявал да работи за Сантос.

Помощник, който е работил за кратко в офиса на Сантос в Конгреса, Дерек Майерс, каза на персонала на подкомисията по етика на Камарата, че той е получил работата си, след като е изпратил стотици долари в плащанията на Venmo към оперативния директор на републиканците Виш Бура. Майърс беше освободен, след като служителите на Сантос научиха, че е бил обвинен в подслушване в Охайо след публикуване на запис от съдебен процес.

Найса Уомър, бивш директор по комуникациите на Сантос, който подаде оставка през май, каза последните обвинения за измамни действия за набиране на средства бяха обичайни в белязания от скандали офис.

„Той се обгражда с хора, които са в бизнеса, за да възпрепятстват“, каза тя. „Не съм в бизнеса, за да управлявам.“

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР