„Ню Геймс“ поиска фалит„Ню Геймс“ АД е поискало обявяване в

...
„Ню Геймс“ поиска фалит„Ню Геймс“ АД е поискало обявяване в
Коментари Харесай

В новия брой на вестник БАНКЕРЪ, четете:

„ Ню Геймс “ изиска банкрут

„ Ню Геймс “ АД е поискало оповестяване в неплатежоспособност. Молбата на сдружението е подадена в Софийския градски съд на 27 февруари, а на 28 февруари 2020 година - с предписание на съда - е формирано дело №447/2020 по разказа на Софийски градски съд, излиза наяве от информация в осведомителната база данни на съда и в Търговския указател. Какво значи това за хилядите търговци, на които лотарията дължи пари и за „ милионерите “ с неполучените облаги?

Изпариха се 220 млн. лв. планирани доходи

Има два налога у нас, които съществуват единствено поради политически дебелоглав. Без връзка със хубавичко икономическа логичност. Те явно са в ущърб и на жителите, и на бизнеса.Но последователите на грубия фискализъм в Министерството на финансите отхвърлят да ги отстранен. Събираемостта им е десетократно под плануваната, а са и доста скъпи сами по себе си, тъй като административните разноски за събирането им са голословно огромни. Единият фискален шедьовър е налог „ Лихва “ - свидната рожба на екс министър Симеон Дянков, финансовият гуру на премиера Борисов от първия му кабинет. Другият е налог „ Уикенд “ - той е заслуга не неговия правоприемник - сегашният финансист № 1 Владислав Горанов.

Свидетелят на прокуратурата Лазов не стопира да богатее

„ Когато корабът потъва, първо бягат мишките.Тази остаряла истина добре илюстрира събитията след "потапянето " на „ Корпоративна комерсиална банка “. Разликата в този случай е, че предостатъчно „ гризкащите “ плъхове от най-близкото обграждане на прогонения банкер Цветан Василев не просто са се оттървали по време на потапянето, само че даже и след него съумяват да замъкнат със себе си де каквото могат, с цел да си обезпечат битуването на „ твърда земя “. И това се случва под инак „ зоркото “ око на прокуратурата, която с цел да потвърди пред обществото какъв брой е загрижена за „ изтеклите милиони “, ги конституира като предпазени очевидци.

Затишие в очакване на бежанския потоп

След съвсем две години нулев бежански напън по българо-турската граница, обстановката наподобява ще се промени. Темата за идната мощна мигрантска вълна към този момент е на дневен ред, откакто турският президент Реджеп Ердоган пусна бежанците от Сирия свободно да се насочат към Европа. Намерението му изкара премиера Бойко Борисов от комфорта и го накара да развърти телефона за серия от диалози с управляващите в Гърция,в Турция, както и с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

Мини договорка сред огромните сътрудници Европейски Съюз и Съединени американски щати

Европейският съюз се надява да подписа мини комерсиално съглашение със Съединените щати, заяви еврокомисарят за търговията Фил Хоган след месеци на мощно напрежение сред двата блока. Той оправда оптимизма си с изказването от американска страна, че митата върху създаваните в Европа самолети "Еърбъс " ще бъдат увеличени единствено до 15% от 18 март, а останалите цени, засягащи други браншове, ще останат непроменени.

PSD2 стимулира банките да обезопасят е-плащанията

Най-общо финансовите измами в интернет биха могли да бъдат класифицирани в главно две огромни групи - измами с картови заплащания и измами с интернет банкиране. Това са и най-преобладаващите измами в спектъра от цифрови услуги за разплащане. При картовите заплащания онлайн доминират измамите от недобросъвестни търговци, което е и най-големият % от позиция на загуби за крайните клиенти и организациите, които обслужват заплащанията им. Това изясни Владимир Икономов, ръководител на УС на Асоциацията на сертифицираните специалисти по откриване на измами – България (ACFE Bulgaria) и началник „ Организация и надзор на планови действия “ в „ Първа капиталова банка “ АД.

Отнасят го най-вече дребни служители

Прилагането на мощ е неминуем и от време на време потребен инструмент на държавната власт. Когато обаче е несъобразена с събитията и се трансформира в самоцелно средство за компенсиране на базисни недостатъци на ръководството (в това число на правоохранителните органи), репресията стартира да дава противоположен резултат – не потиска, а подхранва явленията, против които се допуска, че е ориентирана.

Коронавирусът е разгадан, до месец ще бъде овладян

Произходът е частично обяснен, само че не изцяло. В природата се съхранява в прилепи, които не заболяват от него, само че пък са храна в Китай. Смята се, че с цел да премине от прилепите в индивида, коронавирусът е минал през медиатор, най-вероятно един люспест домакински любим, наименуван панголин. Попаднал в организма на панголина, вирусът претърпява промени и добива афинитет към хората, заразявайки от човек на човек, става "човеколюбив " и с доста лесна форма на предаване. Да напомним, "птичият грип " поразяваше чревния тракт. Това разгласи акад. Ангел Гълъбов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР