Ню Делхи. Рядък чай от бе продаден на рекордна цена

...
Ню Делхи. Рядък чай от бе продаден на рекордна цена
Коментари Харесай

AFP: Рядък чай от Асам бе продаден на рекордна цена

Ню Делхи. Рядък чай от бе продаден на рекордна цена на търг в Индия, потвърждавайки регистрирания взрив на профилираните чайове, до момента в който промишлеността като цяло е в рецесия, предава AFP .
Двукилограмова партида от Класически Майджански чай бе продадена за 141 002 рупии (2035 долара) в сряда. Анонимен белгийски търговец купи чая посредством локален сътрудник, заяви чиновник на търга.
Секретарят на аукционния център за чай в Гуахати Динеш Бихани съобщи, че това е рекордна цена на търг, надхвърляйки 50 000 рупии на кг, платени за някой златен чай Манохари предния ден.
Купувачи от Германия, Англия, Съединени американски щати и Иран са дейни на пазара в Асам, а по-високите цени се счита, че са достигнати в частни продажби.
Майджанският типичен чай произлиза от 100-годишни шубраци в плантации, благосъстоятелност на Assam Company India Limited, едно от най-старите предприятия за чай в света.
Компанията, която бе оповестена в неплатежоспособност предходната година, след което е била поета от индийски магнат и бележи напредък.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР