Нямат доверие на Борисов и рискът да се върне управление

...
Нямат доверие на Борисов и рискът да се върне управление
Коментари Харесай

Петков отказа да отиде на комисията за Gemcorp, праща бившия...

" Нямат доверие на Борисов и рискът да се върне ръководство под негов надзор е една от аргументите да не ни желаят в Шенген ", съобщи съпредседателят на " Промяната "

Бившият министър председател Кирил Петков отхвърли да се яви на комисията, иниицирана от ГЕРБ за меморандума с Gemcorp. В момента той трябваше да бъде изслушан за контракта, само че разгласи, че ще остане в зала, тъй като " на този парламентарен надзор по-важно е да изслушаме министър Шишков къде са парите от " Хемус ", в сравнение с да се занимаваме с ГЕРБ и чуването за Gemcorp ". Все отново енергийният министър от кабинета " Петков " Александър Николов ще отиде да бъде изслушан.

На брифинг в Народното събрание Петков акцентира, че меморандумът е необвързващ и правно доброволен. Това го пишело още на първия ред в документа. " С решение на Министерски съвет в оперативно съвещание взехме решение да го прекратим, има явен доклад и документите от оперативното съвещание, той е в деловодството на Народно събрание ", уточни още експремиерът. Освен това към този момент има подписан отвод от каквито и да е искания за българската страна, както от Gemcorp, по този начин и от IP3, няма да влизаме в цирковете на ГЕРБ, омръзна ни от борисовките...

Според " Промяната " ГЕРБ пробват да вкарат несъществуваща тематика в дневния ред, с цел да се " пусне димка и да не видят главните тематики ". А измежду тях е неналичието на бюджет. Половината население чака нов бюджет, изключително пенсионерите и работещите на минимална работна заплата, считат от партията.

На въпрос за какво и Австрия е оповестила, че не ни желае в Шенген, Кирил Петков упрекна 12-годишното ръководство на ГЕРБ. Според него европартньорите са знаели, че имаме пробойни, в този момент като ги няма, тях ги е боязън, че може да се върнат същите ръководещи и да се отворят същите пробойни. И още веднъж повтори, че схемата " Капитан Андреево " е съществувала 10 година " Нямат доверие на Борисов и рискът да се върне ръководство под негов надзор е една от аргументите да не ни желаят в Шенген ", съобщи Петков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР