Нямаше да кажем, че Кирил Петков води своя политика за

...
Нямаше да кажем, че Кирил Петков води своя политика за
Коментари Харесай

Димитър Гърдев: Саботаж е всичко да се прехвърля на Комисията по външна политика

Нямаше да кажем, че Кирил Петков води своя политика за районен съд Македония , в случай че имаше мнение по френското предложение. Това съобщи пред Българска национална телевизия интернационалният секретар на Има Такъв Народ Димитър Гърдев.

Министерство на външните работи не е взело участие в подготовката на това мнение, това е предложение на Франция. Документът е направен от председателстващата страна, има договаряния, виждали сме разнообразни оферти, посочи той.

Когато забележим дефинитивно документа, е наложително Министерство на външните работи да даде мнение. Предложението е положително, в случай че е работещо. Този документ има добра основа, има неща, които могат да бъдат отработени - езика, думата " малцинство ".

Добре е, че има такова предложение. И португалското председателство бе предложило нещо, само че не в този тип. Тези документи би трябвало да са в пакет, взаимосвързани. Важно е какво съставлява протокола София-Скопие, който още го няма. Защо се стопират нещата - Министерство на външните работи е изготвило по всяка една точка мнение, какво се бавят, пита Гърдев.

Според него не сме в задънена улица, а нещата с РСМ се развиват .

Начинът, по който ще бъде употребено това предложение (от Франция), ще е въпрос, значимо е да бъде прегледано от Народно събрание и от Министерски съвет. Има решение на Министерски съвет да бъде изпратено непосредствено на комисията по Външна политика. Документът бе импортиран през вчерашния ден, няма планувано съвещание за неговото разискване, това е необичайно.

Запитан за какво Има Такъв Народ се изтегли преди този момент съглашение, той отговори, че три дни не може страната ни да отвори за документ, показан на българската страна. Може би е бойкот разпореждането всичко да бъде трансферирано на Комисията по външна политика. Четвърти път от Има Такъв Народ приказваме по тази тематика (за районен съд Македония), давахме този въпрос като значим за обединението.

Този нератив, че Македония не е значима тематика, да го зададат на президента, посъветва Гърдев и сподели, че Има Такъв Народ са изтъквали значимостта на тематиката Македония доста преди да изтеглят министрите си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР