Нямаме условия да лекуваме пациенти с коронавирус, нито да отделим

...
Нямаме условия да лекуваме пациенти с коронавирус, нито да отделим
Коментари Харесай

МБАЛ-Велинград: Нямаме условия да лекуваме пациенти с коронавирус

 Нямаме условия да лекуваме пациенти с ковид, нито да отделим потока на инфектираните от останалите пациенти. Персоналът е на минимума, проблемите са големи. Това съобщи пред Нова доктор Жеко Чешмеджиев, шеф на МБАЛ-Велинград.

Лекарите, медицинските сестри и лаборантите заплашиха с групова оставка. Основната причина, която те показват е точно неналичието на условия за вдишване на пациенти с COVID-19. Болницата разполага с 5 кревати за инфектирани, които са към Вътрешно поделение, като е подала и искане до РЗИ за две спомагателни кревати. Според доктор Чешмеджиев обаче това няма да позволи обстановката.

Междувременно регионалният шеф на Пазарджик Стефан Мирев съобщи, че на следващия ден лекарите от МБАЛ – Велинград ще се срещнат с представители на Общината, с цел да изкажат терзанията си.

На собствен ред шефът на РЗИ-Пазарджик доктор Фани Петрова съобщи, че има вид даже, в случай че лекарите решат да изоставен, да бъде направена метаморфоза. " Хората във Велинград няма да останат без здравна помощ “, увери доктор Петрова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР