„Нямаме проблем с професионализма на господин Каримански. Работим чудесно във

...
„Нямаме проблем с професионализма на господин Каримански. Работим чудесно във
Коментари Харесай

Гюров: Притеснява ни, че Каримански идва от българския банков сектор

„ Нямаме проблем с професионализма на господин Каримански. Работим отлично във финансовата комисия в Народното събрание. Притеснява ни, че той идва от българския банков бранш, на това не се гледа с положително око за един шеф на Българска народна банка “, съобщи отдръпналият се от битката за поста гуверньор на държавния трезор Андрей Гюров в „ Тази заран “ по bTV.

Гюров означи, че по време на полемиката в концепцията на Каримански са липсвали дейности и стъпки към приемането на България в еврозоната и други "неща, които ние поставихме в центъра на отговорностите за идващия мандат за гуверньор, а точно битката с корупцията, изчистването на проблемите с прането на пари, това не бяха неща, които бяха залегнали в концепцията или в случай че бяха упоменати, те не бяха в главните цели ".

"Ще търсим сплотяваща кандидатура, разчитаме на Има Такъв Народ "

„ Нашето предпочитание през цялото време беше да има единна кандидатура на обединението, само че за жалост не бяхме подкрепени в зала и се стигна до този резултат да имаме две номинации. Ние постоянно сме поставяли отговорностите над постовете и по тази причина на този стадий взехме решение, че изтеглянето на кандидатурата ми е верният ход, с цел да дадем късмет, а да се започва една нова процедура да се откри персона в съвещания както в обединението, по този начин и в останалите парламентарно показани сили, да се откри една сплотяваща кандидатура, която да получи явен мандат за бъдещето на централната банка “, сподели Гюров.
„ Оставаме това в ръцете на нашия съдружен сътрудник от „ ИТН “. Видяхме, че господин Каримански не съумя да завоюва поддръжката на останалите съдружни сътрудници. Всички партии от обединението без Има Такъв Народ няма да поддържат Каримански, оставяме на нашите сътрудници да решат дали този значим пост би трябвало да се реши от гласовете на опозицията “, сподели Гюров.
По думите му се разчита на "държавническото възприятие на сътрудниците от Има Такъв Народ и не ги подлагат на тест ", а стабилността на обединението е извънредно значима и по тази причина той се е отдръпнал от конкуренцията за поста.

"Нямам какво да укривам в биографията си "

Гюров отхвърли да разяснява изявления по адрес на Каримански и неговата кариера в банковия бранш, като разяснява, че "цялата информация е обществено налична онлайн и ще бъде тествана, тъй че не желае да я разяснява ".

От своя страна Каримански означи, че той няма какво да крие в своята биография. Що се отнася до изказванията, че зад австрийската банка, за която е работил, стоят съветски капитали, той съобщи, че по времето, когато е бил там, тя е била благосъстоятелност на австрийските синдикати.

„ Моята биография е ясна за всички. Тя е налична в интернет пространството, беше показана и пред Комисията по бюджет и финанси. Няма нищо, което мога да укривам от моята професионална биография и там се вижда доста ясно къде, какъв брой време и за кого съм работил. Няма нещо, което да поражда подозрение. И аз даже се веселя, че единственият въпрос, който съумя опозицията с доста старания да откри по отношение на моята биография, е дали дисертацията ми е съответно записана “, сподели Гюров.

"Няма политически рекет с парите за АПИ "

Няма политически рекет от страна на "Продължаваме смяната " и връзка сред избора на шеф на Българска народна банка и казусът с разплащанията за пътните строители от Министерство на регионалното развитие, безапелационен е Гюров.
"Вие преценете кой употребява рекет сега ", сподели отдръпналият се от конкуренцията претендент на "Продължаваме смяната ".
„ Това, което се случва е, че имаме един голям завещан проблем в ръководството и поддръжката на пътищата от ръководството в последните години. Това, което видяхме и знаете цифрите и числата, които излязоха нескрито, че единствено за последните години има в „ Автомагистрали има подписани контракти без публични поръчки, без бистрота и конкуренция за близо 2 милиарда лв., от които 950 милиона са изплатени авансово “, разяснява Гюров.

„ Ние това, което ще създадем, е ще внесем една публицистична корекция в решението, което беше показано от Министерския съвет, тъй че всички заплащания от районното министерство да стават след надлежна инспекция от антикорупционната комисия в Народното събрание, с цел да сме сигурни, че парите ще бъдат платени за действително осъществени действия “, сподели Гюров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР