Нямаме проблем с професионализма на господин Каримански. Притеснява ни, че

...
Нямаме проблем с професионализма на господин Каримански. Притеснява ни, че
Коментари Харесай

От ПП притеснени, че Каримански идва от българския банков сектор

" Нямаме проблем с професионализма на господин Каримански. Притеснява ни, че той идва от българския банков бранш, на това не се гледа с положително око за един шеф на Българска народна банка. " Това заяви отдръпналият се от конкуренцията за шеф на централната банка Андрей Гюров, ръководител на парламентарната група на " Продължаваме промяната ". Той разяснява напрежението в ръководещата коалиция, зародило около двете кандидатури за поста - неговата и тази на Любомир Каримански от " ИТН ".

Гюров означи пред bTV, че в концепцията на Каримански са липсвали дейности и стъпки към приемането на България в еврозоната. " Нашето предпочитание през цялото време беше да има единна кандидатура на обединението, само че за жалост, не бяхме подкрепени в зала и се стигна до този резултат да имаме две номинации. Ние постоянно сме поставяли отговорностите над постовете и по тази причина на този стадий взехме решение, че изтеглянето на кандидатурата ми е верният ход, с цел да дадем късмет, а да се започва една нова процедура да се откри персона в съвещания както в обединението, по този начин и в останалите парламентарно показани сили, да се откри една сплотяваща кандидатура, която да получи явен мандат за бъдещето на централната банка ", сподели ръководителят на ПГ на Политическа партия.

Няма политически рекет от страна на " Продължаваме промяната " и връзка сред избора на шеф на Българска народна банка и казусът с разплащанията за пътните строители от районното министерство, безапелационен е Гюров. Думите му бяха във връзка това, че ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов обвини в рекет премиера Кирил Петков и сътрудниците си от " Продължаваме промяната "

" Вие преценете кой употребява рекет сега ", сподели отдръпналият се от надпреварата кандидат на Политическа партия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР