„Нямаме отговор от фондация „Дом за Пловдивската опера” на предложението

...
„Нямаме отговор от фондация „Дом за Пловдивската опера” на предложението
Коментари Харесай

Панаирът отпадна като вариант за Опера в Пловдив

„ Нямаме отговор от фондация „ Дом за Пловдивската опера” на предлагането да им предоставим безплатно 13 дка земя до зала „ Колодрума”. Когато получим подобен, ще преценим какво да вършим нататък”, сподели кметът Здравко Димитров.

Той разяснява и изказване на шефа на музикалната институция Нина Найденова, че постройката би трябвало да е на центъра: „ Къде в центъра. Те оферират поделението на Щаба на армията. Изчаквахме Панаира, за жалост отпадна и този вид. Тук – на Партийния дом, оферират, само че единствено 30 коли да могат да паркират. Не виждам в центъра различен вид, с изключение на Домът на армията да бъде възложен и да бъде преустроен. За мен мястото до зала „ Колодрума” е доста хубаво, има паркинг, може да се направи нещо доста хубаво и с конферентна зала, опера. Да имат съпътстващи действия. Освен това това е необятен център и градът ще расте”.

Зико акцентира, че наклонността е да се лимитира още повече придвижването в централна градска част. Да бъдат извадени колите оттова, а Операта има внушителни декори и няма по какъв начин в супер центъра да влизат огромни камиони.

„ Струва ми се, че има някакъв нонсенс сред стремежи и реалности”, сподели най-после кметът.

По наша информация преди дни Министерство на защитата е изпратило публично писмо до фондация „ Дом за Пловдивската опера”, с което е оповестило, че парцелът на Щаба на армията зад пл. „ Съединение” няма по какъв начин да бъде възложен за градеж на оперен спектакъл.

Така опциите след отпадането на този терен, както и на Панаира, стават още по-ограничени.

Членовете на фондацията „ Дом за Пловдивската опера” се събират във вторник. Тогава ще стане ясна и реакцията им.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР