“Нямаме много време да изчакваме, преди бюджетът да бъде внесен

...
“Нямаме много време да изчакваме, преди бюджетът да бъде внесен
Коментари Харесай

Протестът на полицаите може да започне още другата седмица

“Нямаме доста време да изчакваме, преди бюджетът да бъде импортиран в Народното събрание “. Това съобщи ръководителят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Валентин Попов в предаването “Лице в лице “ по БТВ, като добави, че митингът на  може да стартира още другата седмица. В писмо на синдикалната организация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи до премиера Бойко Борисов, министъра на финансите Кирил Ананиев и министъра на вътрешните работи Христо Терзийски те упорстват за договаряния за повишение на главните трудови хонорари на всички чиновници на Министерство на вътрешните работи по отношение на финансовата рецесия вследствие на пандемията от COVID-19.
“Официални договаряния за нарастване на заплатите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи не са почнали “, съобщи Попов, който означи, че има предистория и че от началото на пандемията сътрудниците му поемат по-голямо натоварване, само че се оправят доста добре, в това време обаче се усилват заплатите на 34 административни структури, а Министерство на вътрешните работи не е включено. “В сътрудниците се оформя едно чувство за недооцененост “, означи ръководителят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и добави, че „ през вчерашния ден НСТС се занимаваше с разширение на листата с увеличение на заплатите по браншове. Можеше той да се разшири “. “Стартовата заплата на служител на реда или пожарникар на ниско равнище е 960 лв. плюс 120 дял. Настояваме за растеж на заплатите с сред 30 и 40% “, акцентира той.
 Служители на Министерство на вътрешните работи в подготвеност за митинг - желаят си обещаните 1 000 лева за работа на първа линия Служители на Министерство на вътрешните работи в подготвеност за митинг - желаят си обещаните 1 000 лева за работа на първа линия
С митинги заплашват от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР). Управителният съвет на организацията с подигравка благодари з...
Попов направи оценка и на работата на служителите на реда по време на митингите и потреблението на мощ против стачкуващите. „ Много бити е мощно казано, да не приказваме, че е прекомерно релативно това доста, дали са доста зависи от обстановката. Нашата оценка като профсъюз е, че по време на митингите сътрудниците като цяло си свършиха съвършено работата “, безапелационен е той.
“Законът разрешава и даже задължава чиновниците на реда да употребяват мощ или помощни средства при избрани условия. Те са доста тъкмо написани в Закона за Министерство на вътрешните работи, по кое време служителят на реда може да ги употребява. Ако надвиши пълномощията си, носи дисциплинарна и наказателна отговорност според от това дали осъщественото от него е закононарушение. Също както и хора претендират, аз не настоявам, че всички искания са неоснователни, че против тях е упражнено принуждение голословно от чиновници на Министерство на вътрешните работи, с изключение на да се оплачат имат право да потърсят правата си в съда. Ние сме правова страна “, съобщи Попов.
Председателят на синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи отхвърли да разяснява гафа на ГДБОП, при който барети нахлуха на неверен адрес и са стресирали младо семейство, тъй като “не е в час с проблема “. Що се отнася до държанието на спецполицаите към жителите на жилището, които са били обиждани и бити, Попов съобщи, че това е доста характерна тематика и зависи какви са били хипотетичните нарушители, които трябвало да бъдат арестувани.
Заболели от ковид и карантинирани чиновници на Министерство на вътрешните работи има, само че синдикатът няма точна статистика за техния брой. “Честата промяна на вътрешни министри не пречи на работа на служителите на реда, тъй като всички титуляри във ведомството са от бранша “, сподели Попов.
 Полицаите на митинг поради заплати Полицаите на митинг поради заплати
Полицейските синдикати са в подготвеност за митинги поради неналичието на нарастване на заплатите във вътрешното министерство, заяви БНР. По...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР