„Нямаме колебания, че Русия е отговорна за употребата на нервно

...
„Нямаме колебания, че Русия е отговорна за употребата на нервно
Коментари Харесай

Британският посланик у нас: Нямаме колебания, че Русия стои зад отравянето на Скрипал

„ Нямаме съмнения, че Русия е виновна за използването на нервно бойно отровно паралитично вещество за отравянето на Сергей Скрипал и щерка му ". Това съобщи в ефира на Нова тв посланикът на Англия у нас Нейно превъзходителство Ема Хопкинс.

Тя акцентира, че Лондон има съществени съдебно-медицински доказателства за това изказване.

„ Веществото е обещано за самостоятелен разбор от Организацията за възбрана на химическите оръжия. То се изследва и в самостоятелни лаборатории по целия свят. Резултати от тях чакаме напълно скоро ", съобщи още посланикът.

Тя акцентира, че страната й има доказателства и за това, че в последните 10 години Москва „ развива своята дарба да употребява нервно-паралитични субстанции за убийства по целия свят ".

„ Този случай е единствено един детайл от поредност дейности от страна на Русия и е време да кажем: „ Стига толкоз ". Години наред се повтаря модел на държание, при което Москва погазва интернационалния правов ред – с анексирането на Крим, поддръжката за режима на Асад в Сирия, опита за прелом в Черна гора, намесата в избори по целия свят, хакерски атаки, дезинформация ", разяснява Хопкинс.

Тя съобщи, че управляващите в родината й не са учудени от обстоятелството, че Русия отхвърля присъединяване в покушението над Скрипал.

„ Русия не отговори на нашата молба за съдействие по случая и отвърна със жлъч. В същото време медиите в страната плетат мрежа от неистини. Те настояват неуместни неща като това, че Скрипал бил привързан към „ Новичок " или че Тереза Мей го е създала ", сподели още посланикът.

Тя благодари на България за декларираната поддръжка и взаимност с Англия. И акцентира, че двете страни ще продължат да поддържат положителни взаимоотношения и след излизането на Острова от Европейския съюз.

„ Всички, които застанаха зад нас, не го вършат единствено от взаимност, а и в името на опазването на интернационалната сигурност. Трябва дружно да възстановим равновесието. Трябва да минем през този интервал на пренастройване на интернационалния ред ", съобщи Хопкинс.

Тя сподели още, че отговорът на Англия в тази обстановка би трябвало да бъде „ в сходство с държанието на демократична страна, която съблюдава интернационалните формати ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР