Нямаме колебания, че Русия е отговорна за употребата на бойно

...
Нямаме колебания, че Русия е отговорна за употребата на бойно
Коментари Харесай

Британският посланик у нас: Време е да кажем на Москва `стига толкова`

Нямаме съмнения, че Русия е виновна за използването на бойно отровно паралитично вещество за отравянето на Сергей Скрипал и щерка му.

Това съобщи посланикът на Англия у нас Ема Хопкинс по Нова тв. По думите й Лондон има съществени съдебно-медицински доказателства за изказванието си.

Веществото е обещано за самостоятелен разбор от Организацията за възбрана на химическите оръжия. То се изследва и в самостоятелни лаборатории по целия свят. Резултати от тях чакаме напълно скоро, съобщи още посланикът. Според нея страната й има доказателства и за това, че в последните 10 години Москва „ развива своята дарба да употребява нервно-паралитични субстанции за убийства по целия свят ”.

„ Този случай е единствено един детайл от поредност дейности от страна на Русия и е време да кажем: „ Стига толкоз ”. Години наред се повтаря модел на държание, при което Москва погазва интернационалния правов ред – с анексирането на Крим, поддръжката за режима на Асад в Сирия, опита за прелом в Черна гора, намесата в избори по целия свят, хакерски атаки, дезинформация, разяснява Хопкинс.

„ Русия не отговори на нашата молба за съдействие по случая и отвърна със жлъч. В същото време медиите в страната плетат мрежа от неистини. Те настояват неуместни неща като това, че Скрипал бил привързан към „ Новичок ” или че Тереза Мей го е създала ”, сподели още посланикът.

Тя благодари на България за декларираната поддръжка и взаимност с Англия. И акцентира, че двете страни ще продължат да поддържат положителни взаимоотношения и след излизането на Острова от Европейския съюз.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР