Нямаме информация какъв е статусът на делото в САЩ. За

...
Нямаме информация какъв е статусът на делото в САЩ. За
Коментари Харесай

Желяз Андреев: Оставам тук, в САЩ има риск да ме задържат

„ Нямаме информация какъв е статусът на делото в Съединени американски щати. За нас най-важното беше, че аз оставам тук ”. Това сподели в предаването „ Тази заран ” по bTV Желяз Андреев,след като през вчерашния ден стана ясно, че Съединени американски щати са отдръпнали настояването за екстрадиция на българина.

Ако отида в Америка, рискът да бъда арестуван е огромен и действителен, само че Съединени американски щати не са дестинация, която желая да посетя, означи той.

Съединените щати упрекнаха Андреев и още четирима българи – всички сътрудници в прът център, за нарушение на ембаргото за търговия със Сирия. Българските управляващи обаче отхвърлиха да го задържат за непрекъснато след публичен напън. След това България и Съединени американски щати започнаха съвещания по настояването за екстрадиция.

Желяз Андреев разгласи, че е схванал за щастливата развръзка по проблема още в понеделник вечерта от хора от екипа на премиера. „ Съобщиха ни, че Съединени американски щати публично са изпратили нота, с която декларират, че отдръпват своето искане. Просто ни помолиха да изчакаме до сряда, до момента в който мине формалното изказване ”, сподели Желяз Андреев. По думите му са протекли комплицирани и тежки договаряния с рамките на няколко месеца.

„ Последно имахме среща през юни, на която ни бе пояснено, че предстоят тези няколкомесечни договаряния и няма да има развиване по проблема, което да бъде общодостъпна информация за известно време ”, сподели приятелката на Желяз – Милена Здравкова.

„ Казаха ни, че ние би трябвало да запазим успокоение и да не подхващаме никакви юридически дейности, защото въпросът не е юридически. Ние с цената на доста старания останахме пасивни. Не предприемахме безусловно никакви дейности, не се интересувахме даже какво се случва ”, добави тя.

„ Трудно е да си толерантен, персонално аз привикнах с ситуацията, в което бяхме през тези няколко месеца ”, разясни Желяз.

Той добави, че от няколко месеца още веднъж е стъпил на трудовия пазар и се е преориентирал към друга сфера.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР