„Нямаме готовност да въведем Закона за горивата. При условие, че

...
„Нямаме готовност да въведем Закона за горивата. При условие, че
Коментари Харесай

Валентин Николов: Не трябва нов Закон за горивата, а промяна на сегашния

„ Нямаме подготвеност да въведем Закона за горивата. При изискване, че има и опозиция, то в този случай тези 6 месеца ще дадат опция още един път да изговорим нещата, тъй че да не убиваме конкуренцията, унищожавайки дребните в сектора “.

Това сподели в изявление депутатът от ГЕРБ Валентин Николов, който е зам.-председател на енергийната комисия в Народното събрание. Според него не е нужен нов закон, а смяна на настоящия. Вчера държавното управление предложи на Народното събрание да се отсрочи с 6 месеца влизането в действие за Закона за горивата, против който скочиха дребните бензиностанции и превозвачи на петролни артикули и заплашиха с митинги на „ жълтите жилетки “ у нас.

„ Този закон влизаше в действие в края на януари. Правителството оптимално бързо, вслушвайки се в казуса, взе решение за отсрочване с 6 месеца. Предполагам, че още през днешния ден, най-късно на следващия ден то ще бъде импортирано в Народното събрание. Това допуска, че ще мине през комисия идната седмица и по-късно незабавно ще бъде гласувано и вкарано в дневния ред на Народно събрание. Мисля, че няма да има проблем от Народно събрание да бъде гласувано “, разяснява той. Николов акцентира, че и наредбата на Министерството на стопанската система към момента не е подготвена. Според него причина за забавянето е както финансова, по този начин и кадрова.

Проблемът би трябвало да се изговори и да се откри баланс, безапелационен е депутатът и добави, че този закон е нужен. „ Балансът е доста внимателен. Трябва по този начин да балансираш другите ползи в сектора, тъй че да може той и да е работещ, и да носи изгода на обществото. В случая ние нямахме Закон за горивата. Всеки се оплакваше от качеството на горивата, всеки се оплаква, че има и контрабанда, и незаконен импорт в границите на България. Това поражда нуждата от подобен закон “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР