Нямам съмнение, че смъртта на Алексей Навални не е естествена“

...
Нямам съмнение, че смъртта на Алексей Навални не е естествена“
Коментари Харесай

Христо Грозев пред Виктория Петрова: Нямам съмнение, че Навални е убит

„ Нямам подозрение, че гибелта на Алексей Навални не е естествена “ – това сподели българският проверяващ публицист Христо Грозев в извънредно изявление пред Виктория Петрова за bTV.

„ Дори пропагандистки съветски канали, свързани със специфичните служби, нарекоха това политическо ликвидиране. Кои сме ние да се съмняваме в техните лични думи? “, попита той.

Всичко за гибелта и последвалите реакции четете в този онлайн репортаж

Разследване на Грозев докара до снимането на документалния филм за Навални. Той беше отличен и с „ Оскар “.

„ През последната седмица Навални беше вкаран за следващ път в карцер, което е в нарушаване на всички съветски правила, закони и Конституция. Той изкара повече от 300 дни в карцера “, разяснява Грозев.

Журналистът разкри също:

„ Смъртта настава откакто Навални се е разходил сутринта, почувствал се е зле. След което са му създали аутопсия и са разкрили, че има тромбоза в тялото му. Не мога да допускам, че толкоз бързо са създали аутопсия, с цел да имат такова експертно умозаключение “.

Според Грозев е комплицирано да се планува какво ще стане в Русия след гибелта на опозиционера. „ Младите хора с цялостен потрес. Очаквам, че макар репресиите ще има съществени митинги “, добави той.

„ Ще запомня Навални като единственият човек, който имаше късмет да смени Путин. Единственият, за който младата част от обществото беше подготвена да излезе на улиците “, сподели Грозев.

„ Не виждам обстановка, в която светът ще одобри Русия като евентуален сътрудник. Русия е един режим, който би трябвало да бъде спрян или погубен “, безапелационен е Грозев.

Той дефинира последното писмо, което е получил от Навални като „ доста оптимистично “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР