Нямам съмнение, че напрежение ще има през целия живот на

...
Нямам съмнение, че напрежение ще има през целия живот на
Коментари Харесай

Денков за правителството: Ще има напрежение, важно е то да не счупи сглобката

Нямам подозрение, че напрежение ще има през целия живот на този Министерски съвет. С ГЕРБ сме политически съперници, само че бихме могли да работим дружно, тъй като имаме доста общи цели. Винаги ще има напрежение, въпросът е то да не счупи сглобката, както стана съвременно да се споделя. Това сподели министър председателят акад. Николай Денков пред публицисти в Рожен, където участва на откриването на новия телескоп в обсерваторията. 

Премиерът увери, че сега няма напрежение сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС и добави: " Целият състав на кабинета е доста стимулиран и обединен да работим дружно. Всички виждате, че последната седмица има известно усмиряване. Струва ми се, че колкото по-добре се оправяме със дилемите, които имаме, толкоз повече ще гледаме работата, а не какво ни разделя. "

Относно бюджета, Денков съобщи че ГЕРБ са изразили някои рецензии, само че ще си ги обсъдят с министъра на финансите и изрази доверие в него, че ще успее да контракти противоречивите тематики и бюджетът ще бъде признат.

" Ясно е, че самата процедура по желание на нов основен прокурор сега не наподобява доста съответна. Колегите от правосъдната система да си решат, само че да се съобразят с динамичността на Народното събрание ", уточни Денков във връзка тематиката с основния прокурор.

" С откриването на този телескоп нашите учени в България ще вземат участие пълноценно в проучванията, в които вземат участие и другите учени по света. Проектът е финансиран от Министерството на образованието, т.е. от страната. Българската школа в астрономията заслужава подобен инструмент ", сподели министър председателят по отношение на откриването на новия телескоп.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР