Нямах време да прочета документа. Хубаво е, че на масата

...
Нямах време да прочета документа. Хубаво е, че на масата
Коментари Харесай

Денков за споразумението: Хубаво е, че имаме предложен документ. Добро начало

„ Нямах време да прочета документа. Хубаво е, че на масата имаме препоръчан документ. Това е положително начало на същински договаряния сред двете страни в тази полемика ”, сподели министър-председателят Николай Денков на брифинг в Министерския съвет.

Това е първият му коментар, откакто от ГЕРБ-СДС показаха плана на съглашение за взаимно ръководство с „ Продължаваме Промяната – Демократична България ”.

„ Проведохме с Мария Габриел диалози. Както постоянно сме казвали и двамата – крайният резултат ще го видите, когато всичко е сложено на масата – по какъв начин продължаваме, какъв е проектокабинетът, който предлагаме. Никой от нас няма предпочитание да показва негова версия на нашата полемика, тъй като това няма да докара до позитивен резултат “, уточни министър председателят.

По думите му е основно да се дефинира по какъв начин ще продължат промените. „ За да сме сигурни, че управническата стратегия, изборът на основните лица, които ще предопределят живота в България през идващите години, ще бъде изработен безапелационно за обществото ”, добави Денков.

Премиерът направи този коментар след срещата с водача на белоруската съпротива Светлана Тихановска, в която взе участие и вицепремиерът Мария Габриел.

Габриел добави, че има единогласие в оценките за министрите и съобщи, че двамата с Николай Денков ще създадат всичко допустимо да бъдат сложени и разисквани въпросите, които са на дневен ред сега, с цел да не бъдат задавани още веднъж след време.

„ Беше значима оценката на министерствата и свършеното. Важно е да си кажем, че имаме единогласие. България има потребност от непоклатимост и да продължи да отстоява позициите си на европейската интернационална сцена, само че и да работи за своите жители “, подсети Габриел.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР