Няма замърсяване на въздуха в Монтана след пожара, който възникна

...
Няма замърсяване на въздуха в Монтана след пожара, който възникна
Коментари Харесай

Няма замърсяване на въздуха в Монтана след пожара в района на сметището

Няма замърсяване на въздуха в Монтана след пожара, който породи в региона на районното бунище. Това демонстрират данните от поставената нощес мобилна измервателна станция.

" Няма замърсяване на атмосферния въздух след пожара който беше в региона на районното хранилище в Монтана. Резултатите са от мобилна автоматизирана станция на Регионална лаборатория - Русе към Изпълнителна организация по околна среда. Данните не демонстрират повишени стойности на главните индикатори за качеството на атмосферния въздух в Монтана. Станцията е позиционирана в Гражданска отбрана, в плаца там. Осигурен е ток и всички нужни запаси за естественото ѝ действие и ще остане за 72 часа да мери стойностите и индикаторите на атмосферния въздух. Няма потребност от терзание и суматоха и спомагателен стрес ", съобщи Милена Николова - шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда, Монтана.

До този миг са изсипани тонове пясък, с цел да се потушат вилнеещите пламъци като и тази заран имаше тлеещи огнища. В гасенето на пожара се включиха над 60 огнеборци и доброволци.

Все още не е ясна повода за зародилия пожар, само че проверяващите работят и върху версията за тенденциозен палеж.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР