Няма забавяне в строителните работи по изграждане на третия лъч

...
Няма забавяне в строителните работи по изграждане на третия лъч
Коментари Харесай

София с нови метростанции от април

Няма закъснение в строителните работи по създаване на третия лъч на метрото в София. Това заяви за БНР шефът на " Метрополитен " проф. Стоян Братоев. Той уточни, че за част от 12-километровото трасе дейностите са завършили даже по-рано от оповестения краен период - 5 октомври. Към момента остават единствено тестванията в сектора от " Красно село " до " Граф Игнатиев ". Те са почнали през ноември и ще продължат към пет месеца и половина. Очаква се тестванията да приключат през април.

Системите на " Сименс " за ръководство са шест, с три подсистеми - за ръководство, автоматика и сигурност. Възловите станции, където се пресичат трите диаметъра на метрото, са три, като сега се работи по две от тях. По данни на проф. Братоев станция НДК II, на бул. " Витоша " и " Патриарх Евтимий ", е съвсем приключена. Там остава да се построи единствено връзката със остарялата НДК. Другата връзка е на Орлов мост - с метростанцията на " Климент Охридски ", която също към този момент е приключена.

Директорът на " Метрополитен " изясни, че всички перони на третата линия са отделени от влаковете с транспарантни отваряеми порти, високи 1.60 м, тъй че пасажерите да нямат достъп до релсовите пътища. Целта е да бъде нараснала сигурността.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР