Няма язовири в страната, които чрез контролирано изпускане да застрашават

...
Няма язовири в страната, които чрез контролирано изпускане да застрашават
Коментари Харесай

4-ма министри в парламента: Заради бързата реакция не се стигна до жертви при наводненията


Няма язовири в страната, които посредством следено изпускане да заплашват хората или тяхното имущество. Отменено е частичното бедствено състояние в Доспат и Мадан. Това разгласи пред депутатите в Народното събрание вътрешният министър Христо Терзийски. Той, дружно с още трима министри от кабинета е там, с цел да показа информация за обстановката към проливните дъждове и наводненията в страната.

 След наводненията: Огромни плаващи сметища задръстиха реки (снимки) Виж още

По думите на вътрешния министър язовирите непрекъснато се следят. А изводът му от свършеното от Министерство на вътрешните работи е, че макар интензивното развиване на ситуацията и получените голям брой сигнали, поради бързата реакция и взаимни дейности на изпълнителната власт, не се е стигнало до тежки произшествия, свързани със починали и потърпевши жители.

450 чиновници от Столична дирекция на вътрешните работи и регионалните дирекции на вътрешното министерство, 120 моторни транспортни средства и техника, над 2700 чиновници на пожарната с 864 единици техника са се присъединили в действия, свързани със отбрана на популацията за интервала от 10 до 12 януари.

Частично бедствено състояние сега е в действие в няколко обитаеми места . Това са село Равадиново в община Созопол, град Белово, в общините Драгоман, Констинброд и Своге, в в общините Симитли, Струмяни, Якоруда-област и Гоце Делчев. В отчасти бедствено състояние са към момента общините Нови Искър, Надежда и Овча Купел в област София, както и врачанските Бистрец, Бели Извор и Горно Пещене.

По думите на Терзийски падналите обилни количества превалявания и бързото снеготопене доста са усложнили оперативната конюнктура в областите София, София - област, Перник, Бургас, Смолян, Благоевград, Монтана, Враца и Кюстендил. Снеговалежите в Северозападна България и част от Централна и Южна България също са провокирали краткотрайно и цялостно затваряне на пътища и проходи.

Очаквайте детайлности...
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР