Няма все още сигурни данни като статистика, но според няколко

...
Няма все още сигурни данни като статистика, но според няколко
Коментари Харесай

Коронавирусът при децата – променя ли се?

Няма към момента сигурни данни като статистика, само че съгласно няколко изследвания английският ковид по-лесно се популяризира при децата. Няма обаче данни да го карат като цяло по-тежко. Това съобщи педиатърът доктор Пламен Масларски.
Д-р Масларски цитира австрийско изследване, от учебно заведение в Грац – там възпитаници популяризират вируса по същия метод като учители, само че го карат основно безсимптомно.
 Да се имунизират ли децата против ковид? Отговор може да има след 6 месеца Да се имунизират ли децата против ковид? Отговор може да има след 6 месеца
Все още няма ваксина против ковид за деца, само че към този момент има несъгласия. Трябва ли децата да бъдат имунизирани въобще? Какво мислят по...
Точно като и, доктор Масларски уточни пред Българска национална телевизия, че децата като цяло карат по-леко COVID-19, тъй като имат по-малко на брой рецептори ACE2, през които главно коронавирусът ни заразява. Освен това - ресничестият епител при децата е доста добър, не е изхабен и това оказва помощ да се отбива вирусът, продължи с разясненията лекарят. Д-р Масларски уточни и, че децата по-често боледуват от вирусни болести и надлежно един тип имунната им система е „ по-тренирана ”, а също така децата нямат толкоз съпътстващи болести като възрастните.
Обсъжда се дали децата са главен мотор на разпространяването на болестта, поради безсимптомните случаи – то не е добре проучено, надлежно не може да се каже, че децата заразяват повече. 42% от децата са инфектирани у дома, съгласно общоевропейско изследване, а единствено 3% от децата са инфектирани в детски заведения – учебни заведения и детски градини, сподели още Масларски, с конкретизиране, че при детските градини процентът на заразяване е още по-нисък.
Най-честото усложенение и при децата, разболели се от COVID-19, е пневмония. Ако признаците персистират няколко дни, би трябвало да се вземат ограничения, съобщи лекарят. Той разяснява и Мултисистемния инфекциозен синдром – има такива случаи в София. По-уязвими са децата с хронични бъбречни болести, с хронични дихателни болести, посочи лекарят и прикани да няма суматоха, а просто да се следи.
Междувременно лекари от „ Пирогов ” описаха за случай с 16-годишно момиче от Челопеч, което е било избавено след 2 месеца битка. Маринела, както се споделя детето, има провали по белите дробове, както и в мозъка, тя е получила и инсулт. Сега тя е изписана, само че е предходна през голям брой интервенции, а ще се възвръща и с рехабилитации в клиниката по неврология на болничното заведение. По принцип детските организми се оправят по-добре, в сравнение с възрастните, споделиха лекарите пред Нова телевизия.
 Сигнал и от Ню Йорк - въпреки и още рядко, коронавирусът може да засегне тежко деца Сигнал и от Ню Йорк - въпреки и още рядко, коронавирусът може да засегне тежко деца
Властите в Ню Йорк са загрижени за новооткрит резултат от новия ковид върху детското тяло - в града са регистрирани 15 случая, при к...
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР