“Няма ваксина срещу корупцията, тя може да бъде във всички

...
“Няма ваксина срещу корупцията, тя може да бъде във всички
Коментари Харесай

Политолог: Във всяка една партия има корупция, трябва политическа воля


“Няма ваксина против корупцията, тя може да бъде във всички партии. Във всяка една партия има корупция ”, сподели политологът Цветанка Андреева в предаването “Тази събота ” във връзка новата порция имена, които Съединени американски щати глоби поради корист с власт и корупция.

" Те сами ни споделят, че концепцията е да се увеличи политическата воля за битка с корупцията. Те боравят с съответни лица, а не партии. Виждаме най-силно наличие в тези наказания на Българска социалистическа партия. Идеята е да имаме мощна политическа воля. Имаме потребност от политически водачи, които да се разграничат от гнилите ябълки ", добави Андреева.

Според нея Съединени американски щати желаят политическа воля и да ни оказват помощ.

" На места става въпрос за системи от корупция "

“Снощи бях поканен в резиденцията на американския дипломат. Там непрестанно изникваше въпросът: Къде ви е промяната в правосъдната система? Вие какво ще извършите си зависи от вас и от партиите. Тези наказания бяха предотвратими или можеше да бъдат отсрочени, в случай че беше минало решението в Народното събрание за пакета ”, сподели журналистът Петър Карабоев.



Според него тук-там става въпрос за системи от корупция, а освен от хора.

" Проблем на българите "

“Това е проблем на българите. Парите, за които тези хора се твърди, че са взели, това са български заплати, български пенсии, български учебни заведения, български лечебни заведения ” ”, сподели журналистът Асен Григоров.



“Цялата поддръжка на промяната в правосъдната система са единствено думи, в това число и през вчерашния ден реакцията на ГЕРБ, която гласи: ГЕРБ постоянно сме заявявали поддръжка в промяна в правосъдната система ”, добави той.

Според него в предходното Народно заседание нито една от партиите не е подозирала, че е толкоз значимо за нашите сътрудници да се гласоподава тази промяна.

“Понеже през вчерашния ден са им споделили, към този момент са подготвени за промяна ”, добави Григоров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР