Няма туристи там, където храната не е вкусна. Знаят го

...
Няма туристи там, където храната не е вкусна. Знаят го
Коментари Харесай

154 ресторанта в Пловдив. Има ли бизнес за всички?

Няма туристи там, където храната не е вкусна. Знаят го добре от Мексико до Япония. Франция, Италия и Гърция от дълго време трансфораха кухнята си в запазена марка. Именно на гастрономическите пътешественици разчитат стотици курорти по света. В България обаче след края на ерата " Балкантурист " малко късно разбрахме, че и в туризма храната прави битката. Първите ресторантьори разчитаха главно на количеството, пренебрегвайки качеството. Десантът от китайски, турски и гръцки готвачи при започване на 21. век обаче сложи локалните заведения под мощен напън. Местните притежатели на заведения схванаха, че с неприятна кухня няма по какъв начин да преборят конкуренцията и започнаха да влагат в опитни майстори и съвременно съоръжение.

Днес в ресторантьорския отрасъл под тепетата ври и кипи. Цели вериги сменят притежателите си, някои се разрастват, други отиват в историята. Още по-ожесточена стана борбата за клиенти в очакване на огромния напор на туристи около Европейска столица на културата. Тенденцията за възстановяване на качеството на услугата обаче не е обвързвана единствено с " Пловдив 2019 ". Ресторантьорите първи напипват пулса на измененията. Те от дълго време схванаха, че градът се развива, хората стават по-платежоспособни, а с това и по-взискателни. И по този начин на правилото " за всекиго по нещо " в града се нароиха доста заведения за хранене от разнообразни сегменти - дребни и огромни, квартални и първокласни, с национална, европейска или екзотична кухня. При новите условия място под слънцето си откриха както караваната " Водолаза ", в която се забавляват няколко генерации кварталци от Мараша, по този начин и най-луксозните заведения в хотелите с 4 звезди.

Официалната статистика на Министерство на туризма сочи, че сега категоризирани като заведения за хранене обекти в Пловдив са 154. " Марица " обходи доста от тях, с цел да сформира внушителен градски гид за всеки пловдивчанин или екскурзиант, изкушен от вкусните гозби и приятната конюнктура за среща с близки и другари.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР