Няма тенденция за рязко увеличаване на броя на напусналите Украйна

...
Няма тенденция за рязко увеличаване на броя на напусналите Украйна
Коментари Харесай

Няма тенденция за рязко увеличаване на броя на напусналите Украйна в последните дни



Няма наклонност за внезапно увеличение на броя на напусналите Украйна в последните дни, а в противен случай - за задържане и леко понижаване.

Това съобщи ръководителят на Националния спешен щаб към Министерския съвет полковник Валери Рачев пред парламентарната Комисия по туризма.

Най-голяма част от хората, които бягат от войната дойдат с частни транспортни компании. Понякога тези транспортни компании имат връзка с хотели, като " ние единствено следим дали хотелът е регистриран по стратегия " 40 лв. " за настаняване на бежанци ", сподели Рачев.

Вторият по размер канал са рейсовете на Министерство на защитата, които извозват хора, които по някакъв метод са стигнали до границата на Украйна с Молдова и Румъния.

Третият канал е през държавните железници, където транспортът е безвъзмезден към София и Варна с концепцията на идващ стадий хората да бъдат превозени и до други обитаеми места, сподели Рачев.

Варна продължава да е най-натовареният район, на второ място е Бургаска област, като множеството украински жители отиват на юг, уточни Валери Рачев.

" Но това са хора, които отиват там по собствен проект, а не по наше разпределение`, добави Рачев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР