Няма такова нещо като неутралност по отношение конфликта Русия -

...
Няма такова нещо като неутралност по отношение конфликта Русия -
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Проектът за закупуване на изтребителите F-16 е изцяло на Румен Радев

Няма такова нещо като индиферентност по повод спора Русия - Украйна, счита някогашният министър на защитата

"Този план за закупуването на F-16 върви напълно по план на Румен Радев от 2015 година. Като че ли в този момент всичко се концентрира върху изтребителите, което пречи да се погледнат другите проблеми на армията ", това сподели в "Офанзива “ по някогашният министър на отбранатаТодор Тагарев.

"Оценката е направена по наши претенции от служебното държавно управление, екипът е назначен от президента Радев. Изненадва ме, че има четири двуместни самолета от новите осем, те ще се употребяват и за образование ", добави той.

"Сумата за новите F-16 не би трябвало да ни изненадва. Цената не се дефинира по политически правила. Зависи какво включва самият пакет. Принципите в покупката не се дефинират от несъмнено държание на страната ни ", уверен е някогашният боен министър.

Според него може да отидем и към втора употреба самолети на относително ниска цена, както е направила Румъния.

"Подготовката на водачи е сложна, към този момент има изпратени наши водачи в Съединени американски щати, някои от тях ще станат и инструктори ", означи Тагарев.

Относно войната в Украйна за него победа за Русия няма да бъде загуба единствено за Украйна, само че и за цялото човечество и демократичното общество.

"Предоставянето единствено на каски и бронежилетки от наша страна наподобява несериозно, само че това още веднъж е решение на президента Радев ", счита Тодор Тагарев.

"Няма такова нещо като индиферентност в тази обстановка ", безапелационен е той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР