Няма такава хубава държава – така трябвало да се разбира

...
Няма такава хубава държава – така трябвало да се разбира
Коментари Харесай

Прокуратурата иска в съда да регистрират Няма такава държава на Слави

Няма такава хубава страна – по този начин трябвало да се схваща посланието на партията на шоумена Слави Трифонов. Това оповестиха юристите му пред Софийския градски съд (СГС), който през днешния ден заседава по настояването за регистрация на партия „ Няма такава страна “.

Представителите на Трифонов, който е определен за ръководител на групировката, направиха специфичен коментар за името. „ Учредителите са подходили с положително възприятие към името. Ние не отхвърляме държавността, в противен случай – споделяме: Няма такава хубава страна “. А с допускането ни до политическия живот тя ще стане още по-хубава “, съобщи един от юристите.

Той уточни, че групировката е изпълнила всички условия за регистрация и не нарушава нито едно условие на Конституцията и Закона за политическите партии (ЗПП).

Конституцията не разрешава образуването на политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си слагат за цел принудително завладяване на държавната власт, написа още Leks.bg.

А ЗПП показва, че те не могат да употребяват в знаците си герба или знамето на България или друга страна, както и че не могат да накърняват общочовешките полезности и да опонират на положителните нрави.

Именно признакът на „ Няма такава страна “ е другият въпрос, по който има полемика. Той съставлява ръка, на която са нанесени три цветни линии – бяла, зелена и алена, както в българския байрак.

Според юристите на „ Няма такава страна “ обаче това не е българското знаме. Позовавайки се на Закона за държавния щемпел и националното знаме, те показаха, че за българския байрак има строги условия – да е с правоъгълна форма, да има избрана плътност на цветовете и други А признакът на партията е с „ разтекли се цветове, с друга плътност и няма правоъгълна форма “.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР